Annoncørbetalt indhold

Her er alt, du skal vide om kosmetiske behandlinger med Botox

Denne artikel er sponsoreret

Botox har været et udskældt emne i mange år, men i dag ser det helt anderledes ud. Forskning inden for området har sørget for, at du i dag nemt og effektivt kan få udglattet rynker og foretaget andre småkorrektioner i ansigtet. Det betyder også, at mange danskere vælger denne mulighed for at få et yngre udseende og komme de gamle rynker til livs.

Vi fortæller dig lige her meget mere om den populære kosmetiske behandlingstype. Du kan læse mere om, hvad Botox er, hvordan det virker, og hvad du skal være opmærksom på inden en behandling.

Botox stopper muskelspændinger

Lad os først kigge nærmere på, hvad Botox er for en størrelse. Botox består af en toxin, der er udvundet fra en bestemt type af bakterier. Oprindeligt blev Botox anvendt til at minimere antallet af spastiske lammelser samt at mindske skelen og hovedpine. Med tiden fandt forskerne ud af, at det også kunne gå ind og behandle blandt andet rynker ved at stoppe nerveimpulserne under huden.

I dag kan du få foretaget en række af forskellige Botox behandlinger, og heriblandt den klassiske behandling af rynker. Botox virker på den måde, at det går ind og blokerer for den impuls, der sendes mellem nerve og muskel. Rynker opstår på grund af muskelsammentrækninger, der bliver hyppigere i takt med alderen. Dermed udglattes huden, fordi musklerne får lov til at slappe af, og dermed bliver muskelsammentrækningerne færre.

Forskellen på Botox og Fillers Kosmetiske behandlinger i dag kan hovedsageligt inddeles i to forskellige typer. Først finder vi Botox-behandlinger, der har til formål at få muskulaturen i ansigtet til at slappe af. På den anden side finder vi Fillers, der i stedet går ind og fylder huden ud. Fillers består af vand og hyaluronsyre, som er et naturligt produkt, der produceres i kroppen. Produktionen mindskes med alderen, og derfor vil Fillers gå ind og reparere hudens struktur og gøre den mere fyldig.

En behandling med Botox er hurtig og effektiv. Her bliver huden injiceret med Botox, og en behandling vil typisk tage mellem 10-30 minutter. Holdbarheden afhænger af, hvilken behandlingstype du har fået foretaget, men typisk kan du forvente en holdbarhed på seks måneder.

Her er, hvad du skal være opmærksom på

Botox vil sjældent resultere i alvorlige bivirkninger, og derfor er det også én af danskernes foretrukne former for kosmetisk behandling. Alternativet til denne behandlingstype er et kirurgisk indgreb i form af et permanent ansigtsløft, der er mere omfattende. Dog er det vigtigt at vide, at du ikke bør få Botox eller Fillers, hvis du er gravid eller har muskel- og nervesygdomme. Du skal ligeledes stoppe med at tage blodfortyndende medicin eller fiskeolie minimum otte dage inden din behandling. På den måde mindsker du risikoen for tydelige blå mærker.

Bivirkninger er små, men i enkelte tilfælde kan de være af mere alvorlig grad. Her er der tale om betændelsestilstand på det behandlede område eller hævelse i ugerne efter behandlingen. Du kan også risikere, at dine øjenlåg synker ned, hvis en Botox-behandling i panden ikke udføres rigtigt. Vælg derfor altid din behandler med omhu.

Denne artikel er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.