Annonce
Østjylland

Her er programmet for dronningens besøg: Hun skal på køretur i Ørkenen og besøge en lokal familie

Dronning Margrethe ankommer til Anholt torsdag 2. juni i en chalup, og hun kan se frem til en festlig modtagelse. Arkivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Når Dronning Margrethe besøger Anholt den 2. juni, kan hun se frem til et tætpakket program med besøg hos en lokal familie, køretur i Ørkenen, kaffebord og meget andet.

Anholt: Programmet for Dronning Margrethes besøg på Anholt torsdag 2. juni er nu klar. Kongeskibet Dannebrog kommer til at ligge ud for øen, og så bliver dronningen sejlet ind til havnen i en chalup.

Her kan hun se frem til en festlig modtagelse med blomsterbørn, Søværnets Tamburkorps og meget andet. Herefter får dronningen travlt, for hun skal blandt andet ud og se på kystsikring og besøge en lokal familie med fem børn. Familien vil fortælle om de muligheder og udfordringer, som er forbundet med at bo på en lille ø langt ude i Kattegat.

Hun skal også på køretur i det, der hedder Ørkenen, og til stort kaffebord på havnen. Det er første gang, at borgmester Kasper Bjerregaard (V) skal modtage dronningen, og han synes, at Norddjurs Kommune i samarbejde med borgerne på Anholt har fået lavet et virkelig godt program.

Annonce

Festlig dag med masser af mennesker

- Vi har lagt vægt på, at besøgsprogrammet afspejler Anholts placering midt i Kattegat og fremhæver den helt unikke natur på øen. Samtidig har vi ønsket at give Hendes Majestæt mulighed for at møde en række af øens beboere og derigennem få et indblik i, hvordan det er at bo og leve på en af Danmarks mest isolerede øer, siger Kasper Bjerregaard.

Billedet her er fra det sidste royale besøg på Anholt i 2011, hvor Dronning Margrethe og Prins Henrik blandt andet besøgte Anholt Fyr. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Han håber, at rigtig mange beboere og turister vil være med til at byde dronningen velkommen til en festlig dag på Anholt.

Da Dronning Margrethe og Prins Henrik besøgte Anholt i 2011, måtte de flyves væk fra øen i helikopter på grund af for høje bølger. Men hvis vejret tillader det, så forlader dronningen øen igen i chaluppen.

Se hele programmet for dronningens besøg på Anholt den 2. juni

- Officiel modtagelse på Anholt Havn med modtagelseskomite, faneborg, blomsterbørn og Søværnets Tamburkorps.

- Velkomst i hallen på Anholt Havn, hvor borgmester Kasper Bjerregaard holder den officielle tale, og Dronningen møder bestyrelsen i Anholt Borgerforening.

- Et besøg ved kystsikringen og efterfølgende køretur til Radartårnet, hvor der er udsyn til kystsikringen, med henblik på at give Dronningen et indblik i vigtigheden af sikringen.

- Et besøg hos en Anholt-familie. Her møder Dronningen en familie med fem børn, som fortæller om de muligheder og udfordringer, der er forbundet med at bo på en lille ø langt ude i Kattegat.

- Norddjurs Kommune er vært ved en frokost for særligt indbudte gæster.

- En køretur i Ørkenen på Anholt, hvor Dronningen får lejlighed til at se nærmere på den unikke natur. Ørkenen er et stort landskab med ørkenagtig karakter. Den dækker 80 procent af øen og blev fredet i 1938.

- Et besøg på udsigtspunktet ved Sønderstænge for at se udsigten ud over vandet og Anholt.

- Stort kaffebord på havnen, hvor Dronningen sammen med alle beboere på Anholt bliver budt på kaffe og kage. Elever fra Anholt Skole synger en sang for Dronningen.

Det endelige besøgsprogram med tider bliver offentliggjort på Norddjurs Kommunes hjemmeside op til besøget.

Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kunne ikke fordrage den slags musik som barn: Nu scorer han endnu en pris

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers Kommune: Tre lejligheder er blevet solgt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Annonce