Annonce
Randers

Her er smilet stort: Burger Shack i Randers går imod strømmen af sure smileyer

Burger Shack i Randers har klaret de sidste tre kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen til perfektion - som den eneste af burgerkædens restauranter. Foto: Morten Pape
En razzia fra Fødevarestyrelsens rejsehold sendte for nylig en stribe sure smileyer, bøder og indskærpelser efter kæden Burger Shack. Den eneste, der bestod kontrollen uden anmærkninger, er restauranten i Randers.
Annonce

Randers: Det var ikke småting, der blev fundet, da Fødevarestyrelsens rejsehold 2. juli 2020 bankede på hos samtlige af Burger Shacks restauranter.

Det var en anmeldelse fra en person, der var bekymret over hygiejnen i kæden, der fik Fødevarestyrelsen til at koordinere en stor razzia, hvor samtlige af kædens restauranter fik uanmeldt besøg samtidig - og det stod hurtigt klart, at anmelderen havde ret i sin bekymring.

På 15 ud af burgerkædens 16 lokationer resulterede kontrolbesøget i en indskærpelse, bøde eller sur smiley efter fund af kød, der var uegnet til menneskeføde, brug af danske grøntsager under betegnelsen "lokale råvarer" samt en konstatering af, at der er markant mindre Wagyu-kød i burgerne end påstået.

Restaurant nummer 16 klarede dog det uanmeldte kontrolbesøg til perfektion. Det drejer sig om Burger Shack i Middelgade i Randers, som nu kan bryste sig af tre storsmilende smileyer, der vidner om høj fødevaresikkerhed på stedet.

Annonce

Ikke bekymret for kædens ry

Til spørgsmål om, hvorvidt restauranten i Randers gør noget anderledes, siden den - som den eneste - bestod kontrolbesøget, siger Burger Shacks direktør, Christoffer No Kjærholm:

- Vi har i hele Burger Shack høje standarder for fødevaresikkerhed. Randers har ligesom vores andre restauranter et veltrænet team og et fokus på detaljen, der her kommer os til gavn. Og så har Randers en fast voksende kundebase, som vi er glade for at servicere.

Selv om Fødevarestyrelsen flere steder fandt kød, der var blevet opbevaret ved alt for høje temperaturer samt hakkebøffer, der ikke blev gennemstegt - hvilket man ikke må, medmindre man advarer kunderne om, at de kan blive syge af at spise halvrødt hakkekød - mener direktøren altså ikke, at fødevaresikkerheden er et problem i nogen af Burger Shacks restauranter. Af samme grund er han heller ikke nervøs for, at de problematiske kontroller på de øvrige 15 lokationer vil gå ud over Burger Shacks ry i Randers.


Randers har ligesom vores andre restauranter et veltrænet team og et fokus på detaljen, der her kommer os til gavn.

Christoffer No Kjærholm, direktør i Burger Shack


- For os er det vigtigste, at fødevaresikkerheden aldrig har været i fare. Vi er glade for at fødevarekontrollen kiggede forbi. Vi har ry for at servere fantastiske og velsmagende burgere, med fokus på økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed. Burger Shack har det seneste år fået to 6-stjernet og en 5-stjernet anmeldelse i landets tre største aviser. Som kunde hos Burger Shack kan man være sikker på, at vi ikke har et fødevaresikkerhedsproblem, siger han og fortsætter:

- Vi har nu rettet i alle procedurer, så vi er sikre på, at vi overholder reglerne for vores dokumentation af datomærkning. Der er begået fejl – og vi har efterfølgende gennemgået de interne arbejdsgange og foretaget justering for hver enkelt fejl, så de ikke gentager sig.

Annonce

Forkert markedsføring

Fødevarestyrelsens kritik af de øvrige 15 restauranter stopper dog ikke ved det potentielt sundhedsskadelige kød.

Kæden markedsføring af burgerne er ifølge styrelsen heller ikke i orden. Dels fordi Burger Shack påstår, at der bliver brugt lokale råvarer, selv om de under kontrollen viste sig at være fra udlandet og fjerne dele af Danmark. Dels fordi der reklameres med at være en del dyrt Wagyu-kød i bøfferne, selv om det reelt kun udgør én procent af bøfferne. Og dels fordi kæden har reklameret med, at kødet til bøfferne leveres friskhakket hver dag, selv om Fødevarestyrelsen under kontrollerne fandt bøffer, der var op til seks dage gamle.

Restauranten i Randers er dog også sluppet for indskærpelser i forhold til markedsføringen, men om det skyldes, at grøntsagerne rent faktisk kommer fra Kronjylland, ved direktøren ikke.

- Det skal jeg ikke kunne sige. I en video som lå på Facebook i 14 dage fortalte vi, at vi bruger danske økologiske grøntsager fra lokale producenter, når det er muligt. Da vi har restauranter i hele landet, mener Fødevarestyrelsen ikke, at vi må bruge ordet lokalt om danske grøntsager, medmindre grøntsagerne kommer mindre end 50 kilometer fra restauranten. Det har vi selvfølgelig taget til efterretning og fjernet videoen for at undgå misforståelser, lyder det fra Christoffer No Kjærholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce