Annonce
Randers

Her er street food-planerne i Randers: Strandbar, fjordfestival og sail-in

Der kommer meget mere end street food ind i bygningen hos Adolph Andersens Eftf. på havnen. Det skal være fyldt med oplevelser, events og give liv på havnen i Randers, lyder det fra bagmændene. Foto: Annelene Petersen
Når den store lagerbygning på Kulholmsvej 2 i Randers tages i brug, bliver det til meget mere end street food. Ejerne har store drømme for området og håber på musik, fjordfestival, strandbar og flydepramsbar samt besøg af sejlende gæster, blandt andet.
Annonce

Randers: De folk, der står bag det nye street food mekka på havnen i Randers vil meget mere end det. De har tanker og ideer om at skabe oplevelser og events og gøre havneområdet levende og fyldt med folk.

Faktisk mærker man straks, at det bobler med skabertrang, når man mødes med bagmændene.

Der er seks personer bag købet af Adolph Andersens bygning på havnen:

Restaratørparret Dorthe Bjørn og Mike Pabst, der har Café Jens Otto, Restaurant Det Gamle Apothek, Restaurant Sejlklubben og Slotspladsens Is og Kaffebar Madame Blå, Nicolai Michaelsen og Heine Kjær, der har to Sushi Maniaer i Randers, Wåk Wåk i Randers og i Aalborg, telemarketingsfirmaet Partners Group og butikken Fabric i Randers, Frank Skov, der ejer Randers Tanklager og var med til at starte Café Mums i Fredericia og Jesper Aggerholm, lokal erhvervsmand med adskillige virksomheder bag sig.

- Men tro nu ikke, at alle vores ideer bliver til virkelighed. Vi kaster ti bolde op i luften, og så bliver de to til noget. Det er sådan vi arbejder, siger Nicolai Michaelsen, der minder om, at der jo også skal hentes kommunale tilladelser til planerne.

- Men vi løser det. Til sammen har vi så mange skæve hjerner, at vi nok skal finde på løsninger, indskyder Heine Kjær.

Sammen med Dorthe Bjørn og Mike Pabst har de sat avisen stævne og sidder og nyder lidt koldt at drikke i sommervejret på Café Jens Otto.

Ideerne flyver gennem luften:

En scene, så der kan komme musik ind i den store hal, gerne for up coming unge. En strandbar på arealet ud mod havnebassinet. En fjordfestival med blues, rock og jazz. En flydepram med bar og rød løber. Aktivitetsdag for børn med snobrød. Julemarked. En pop up stand, så der kan skiftes ud jævnligt mellem de otte-ti stande, der entreres med.

Randers Street Food

Seks personer vil lave street food i Randers og har købt den store bygning, på Kulholmsvej 2 i Randers, hvor Adolph Andersens Eftf. har holdt til.

Der er restauratørparret Dorthe Bjørn og Mike Pabst, der har Café Jens Otto, Restaurant Det Gamle Apothek, Restaurant Sejlklubben og Slotspladsens Is og Kaffebar Madame Blå, Nicolai Michaelsen og Heine Kjær, der har to Sushi Maniaer i Randers, Wåk Wåk i Randers og i Aalborg, telemarketingsfirmaet Partners Group og butikken Fabric i Randers, Frank Skov, der ejer Randers Tanklager og var med til at starte Café Mums i Fredericia og Jesper Aggerholm, lokal erhvervsmand med adskillige virksomheder bag sig.

De håber på, at kunne åbne til december med julemarked.

Læs mere om Randers Street Food:

https://www.facebook.com/randersstreetfood/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARAKIgt-K2hAnjPM5JMhOUSQY99HccxjQMjlo5ezrtBRjdPWU4Z5YAieh4yW6LiPPw2XFWesQDfBSBe3

Annonce

De gør det, fordi de ikke kan lade være

Det er tydeligt, at de brænder for ideen. Det kribler for at komme i gang:

- Ikke én eneste, vi har talt med i hele forløbet, har vendt tommelfingeren nedad. Alle synes, det er er en fantastisk idé. Og selvfølgelig er det godt for Randers. Men det er nu ikke derfor vi gør det. Vi gør det, fordi vi ikke kan lade være, siger Nicolai Michaelsen.

Mens Heine Kjær ikke interesserer sig det mindste for indretningen, han er sekskløverets talknuser, så er det noget, som de tre andre til stede går meget op i.

- Åh, vi skal have fat i nogle sømænd. Vi skal have det maritime ind over, det skal signalere Randers Havn i gamle dage, kommer det fra Dorthe Bjørn, der godt kan ligge søvnløs og få gode ideer.

Hun efterlyser ting og effekter til indretningen, præcis som hun og gemalen gjorde, da restaurant Det Gamle Apothek skulle indrettes. Og at de er gode til at skabe stemninger, kan alle, der bare har stukket hovedet ind i Café Jens Otto, hvor det oser af sydlandsk baggård, bevidne.

- Alt, hvad der kan bruges til en havnekaj, tager vi imod med kyshånd, lyder det fra hende.

Hun drømmer også om, at folk kommer sejlende og lægger til ved bygningen. Og ud over sail in, så måske også drive in til street food markedet?

Annonce

Undersøgt markedet

De har undersøgt markedet og kan se, hvad der er gået galt i blandt andet Viborg og Esbjerg, hvor street food-projekter har haft svære kår.

- Men man kan sige sig selv at åbne med 18-20 stande er alt for meget, hvis der skal tjenes penge til alle. Derfor holder vi os til otte-ti stande, siger Mike Pabst.

De har også været i Fredericia og undersøgt, hvorfor det går så godt der, så de føler sig godt rustet til at gå ind i street food branchen i Randers.

- Vores store håb er, at alle vil bakke op om ideen. Både restauratører og erhvervslivet, siger Heine Kjær.

Det randrusianske tiltag har allerede haft stor bevågenhed, på første dag på Facebook kom der 4000 følgere og omkring 30 personer har ringet for at høre, om de kunne få en stand.

- Men vi skal have fundet ud af hvem, og det gør vi ved at inviterer folk ind og lave mad, og så udvælger vi derfra. Det skal være kvalitet og forskellighed, der skal være i højsædet. Vi vil gerne, at man kan komme der alle ugens dage og spise et forskelligt måltid hver gang, siger Dorthe Bjørn.

- Så det bliver ikke med indisk mad i tre stande, vi vil virkelig gå ind for diversitet, kommer det fra Heine Kjær.

Alle, som de nye ejere bag bygningen på Randers Havn har talt med om street food-initiativet, har vendt tommelfingeren opad. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Historien skal med

Ejerkredsen vil gerne have historien med ind i bygningen.

- Den er så smuk, at jeg ikke fatter, at den ikke er fredet, siger Nicolai Michaelsen.

De har fundet billeder af bygningen og havnearealet, da den blev bygget som lager til De Danske Sukkerfabrikker i 1954 og vil gerne se, om de kan finde noget af stemningen frem fra datiden.

Flere har i øvrigt spurgte dem, hvorfor de bliver ved med at lave nyt? Om de ikke synes, at de har nok i de restauranter og forretninger, de har i forvejen?

- Vi gør det ikke for pengenes skyld, vi behøver ikke gøre det, men vi er iværksættere og kan ikke lade være, siger Nicolai Michaelsen.

- Når folk siger sådan, så plejer Dorthe at svare, at hvis man er kunstner og har malet ét billede, så stopper man da ikke der, lyder det fra Mike Pabst, der tilføjer, at parret startede karrieren med at sælge kolonihavehuset for at få finansieret drømmene.

- Og jeg begyndte med en opsparing på 16.000 kroner, indskyder Nicolai Michaelsen.

To af ejerne har håndværksmæssig baggrund, så det borger for kvaliteten, når der skal bygges om. Nøglen har de ikke fået endnu, det håber de sker inden 1. september.

- Og vi håber at vi kan være klar med et julemarked i december, men det fordrer jo at vi får alle tilladelser i hus, lyder det fra ejerne.

Annonce
Annonce
Randers HK For abonnenter

Randers HK vendte tilbage til harpiks, håndbolde og halgulv: Reaktioner og billeder fra opstarten efter fire måneder i dvale

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Randers HK For abonnenter

Fra U17-bold til håndboldligaen: - Jeg havde slet ikke regnet med at skulle stå her nu

Annonce