Annonce
Randers

Her fik Stram Kurs flest stemmer i Randers

Partileder Rasmus Paludan fra Stram Kurs stemte onsdag på Vesterbro Bibliotek i København. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Hald Forsamlingshus var topscorer, mens Hornbækhallen langt fra sydede af begejstring.

Randers: Det antimuslimske parti Stram Kurs bliver ikke repræsenteret i Folketinget i denne omgang. Rasmus Paludans nyopstillede parti opnåede kun 1,79 procent, hvilket ikke var nok til at passere spærregrænsen på 2 procent.

Stemmeprocenten flugtede meget godt med stemmetallet i Randers Syd, hvor partis med 554 stemmer lige nøjagtigt ramte 1,8 procent. I Randers Nord udløste 555 stemmer 1,9 procent af det samlede stemmetal.

Størst begejstring for Rasmus Paludans politik var der i Hald Forsamlingshus, hvor 3,8 procent svarende til 39 vælgere satte kryds ud for antimuslimerne. I Råby Forsamlingshus stemte 24 personer (3,4 procent) på Stram Kurs, mens der var tredjeflest på Nørrevangsskolen med 87 vælgere (3,2 procent).

Mindst stemning for Stram Kurs var der i Hornbækhallen, hvor 24 vælgere stemte på partiet (0,9 procent).

På landsplan fik Stram Kurs størst tilslutning i Kalundborg og Slagelse, hvor partiet fik 3,5 procent og 3,4 procent af stemmerne.

Selv om Stram Kurs ikke endte over spærregrænsen, stod partiet alligevel stærkt i nogle dele af landet.

Det var især i Vestsjælland, at partiet stod stærkest. Men i kredsene Faxe, Køge, Horsens og Guldborgsund var partiet også store ifølge en måling fra KMD.

I Kalundborg stemte 1831 vælgere på partiet. Det er 3,5 procent af alle stemmerne i kredsen.

Stram Kurs mener, at islam skal forbydes og vil sende alle ikkevestlige personer med asyl, som ikke oprindeligt er statsborgere, ud af landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce