Annonce
Erhverv

Her går det godt: Midtjyske installationsvirksomheder har fortsat stigende omsætning

Ifølge branceorganisationen Tekniq omsatte installationsbranchen på landsplan for 23 milliarder kroner i første halvår 2017. Arkivfoto: Susan Madsen

Randers: Det går godt for de midtjyske vvs- og el-installatører.

I første halvdel af 2017 har installatører i både Midtjylland og i resten af landet nemlig oplevet en stabil stigning i omsætningen, lyder det fra installatørernes brancheorganisationen Tekniq i en pressemeddelelse.

Det genkender Bo Tind, der er direktør i Hornbæk El-Forretning, som blandt andet laver forskellige el-installationsopgaver for industrien, boligforeninger, plejehjem, sygehuse og mange flere.

- Jeg synes også, der er tegn på stigning. Der er gang i forskellige aktiviteter og byggerier i byen, som giver arbejde, for eksempel Tradium Talent College og Hal 4. Det er positivt, siger han.

Han oplever ikke, at det er bestemte typer opgaver, der er kommet flere af - det er en generel stigning i alle de forskellige opgaver i installationsbranchen.

Annonce
Bo Tind fra Hornbæk El-Forretning synes, det er positivt, at der er gang i forskellige aktiviteter og byggerier i Randers. Det betyder nemlig flere opgaver til el-installatørerne. Arkivfoto: Ole Jakobsen

Væksten foregår i tilpas tempo

Tekniq repræsenterer 2800 danske el- og vvs-installationsvirksomheder, og ifølge organisationen steg branchens omsætning i første halvår af 2017 med 3,1 procent på landsbasis i forhold til samme periode sidste år.

Tendensen er den samme i region Midtjylland.

- Det er glædeligt, at den positive udvikling i Midtjylland fortsætter, og ikke mindst at den ser ud til at fortsætte resten af året og næste år med. Samtidig foregår væksten i et tempo, hvor branchen stadig kan følge med, og vi ikke risikerer en overophedning, som vi så det i årene lige inden den økonomiske krise, siger Martin Schøler Rosborg, formand for Tekniq-råd Midtjylland, i pressemeddelelsen.

Industribyggeri løfter aktiviteten

Bo Tind har mange års erfaring i Hornbæk El-Forretning og installationsbranchen. Han kom ind i firmaet i 1993, i 1998 overtog han halvdelen, og så overtog han det hele i 2005. Han har et bud på, hvorfor stigningen i installatørernes omsætning er steget stabilt de seneste år.

- Generelt tror jeg, at der er lyst til at investere og mulighed for det. Det er billigt at låne penge, og man har mulighed for at låne dem. Det er, som om industrien også har fået lyst til at investere nogle penge, siger Bo Tind.

Den forklaring ligger tæt på af Tekniqs, som i pressemeddelelsen peger på, at et styrket opsving i dansk økonomi generelt, tiltagende byggeri og mere renovering har været med til at løfte aktiviteten.

På spørgsmålet om, hvor meget Bo Tinds egen virksomhed med 25 medarbejdere er vækstet som resultat af tendensen, svarer han:

- Det er den sådan set ikke. Det er bevidst valg. Vi har holdt os væk fra nogle typer opgaver og holdt os til det, vi er gode til. Men når jeg taler med mine kolleger i byen, så har jeg indtryk, af at der er travlhed i branchen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce