Annonce
Randers

Her kan du finde din lokale michelin-landmand

Michelinrestauranten Substans i Aarhus får blandt andet råvarer fra Korsmedergård ved Randers. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

De fine michelinstjerner bliver mandag spredt ud over landets bedste restauranter. Nogle af dem, der følger spændt med i, hvilke restauranter, der opnår gastronomiens fineste hæder, er landmændene.

Randers: Bag hver lækker michelinrestaurant, står en landmand med lækre råvarer.

Lige præcis dét forsøger organisationen Landbrug og Fødevarer nu at sætte fokus på ved at offentliggøre et digitalt kort, som giver overblikket over landets michelinrestauranter samt nogle af de landmænd, der leverer råvarer til gourmetrestauranterne. Kortet, som kan ses på organisationens hjemmeside, vil mandag aften blive opdateret med dette års nye michelinrestauranter og -leverandører.

Et kig på kortet viser, at de landmænd, der står for michelinrestauranternes råvarer, i høj grad er samlet i det vestlige og sydlige Jylland samt på Sjælland. Men Randers og omegn er dog også repræsenteret.

Korsmedergård, der ligger i Tånum i det nordvestlige Randers, leverer nemlig råvarer til restaurant Substans i Aarhus. Gammel Estrup Gartneri i Auning leverer til restauranten Frederikshøj i Aarhus. Og både Falslevgård Mølle ved Mariager samt Sommergrønt ved Hadsten leverer michelin-råvarer til Aarhus-restauranten Domestic.

Vil skabe lokal stolthed

Ifølge Karen Hækkerup, der er administrerende direktør i Landbrug og Fødevarer, er det vigtigt at sætte fokus på råvareleverandørerne for at skabe en lokal stolthed.

- Jeg håber, vi med kortet kan være med til at skabe øget lokal stolthed over de dygtige landmænd rundt omkring i landet. Måske kan man endda køre forbi sin lokale landmand og købe michelin-gulerødder eller michelin-kød, så man derhjemme kan få lidt af stjernedrysset på sin egen middagstallerken, siger hun og fortsætter:

- Jeg håber, at danskerne får øjnene op for, at der lige rundt om hjørnet bor landmænd i verdensklasse. Og så håber jeg også, at flere landmænd vil se muligheder i at samarbejde med de lokale restauranter, så vi forhåbentlig kan høste endnu mere hæder og anerkendelse til dansk gastronomi og landbrug.

Landbrug og Fødevarer er hovedsponsor for uddelingen af michelinstjernerne på Københavns Rådhus mandag aften.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Randers FC For abonnenter

Galleri og reportage: Superliga-talent på ny position førte an i tiltrængt magtdemonstration

Randers

Formanden for cityforeningen om ny strategi: - Nu trækker vi i samme retning for midtbyens udvikling

Annonce