Annonce
Erhverv

Her mangler der folk: - Der er bare ikke nogen at få

Vagn Pedersen, indehaver af VP Maskinfabrik, ærgrer sig over det pludselig dyk i tilslutningen til industritekniker-uddannelsen. Arkivfoto
VP Maskinfabrik i Hatting kunne godt bruge et par ekstra medarbejdere, men det er ikke til at få, siger indehaveren, som ærgrer sig over lavt optag på uddannelse.
Annonce

Hatting: Det er katastrofalt.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra Claus Pedersen, indehaver af VP Stål og VP Maskinfabrik i Hatting, når det gælder januars optag på Learnmarks industritekniker-uddannelse.

-Som virksomhed er det katastrofalt, at der ikke er flere, for vi har brug for dem, siger han.

Industriteknikere er allerede i dag en mangelvare, fortæller Claus Pedersen, og det bliver ikke bedre i fremtiden, forudser han, som i alt har cirka 55 ansatte på sine to Hatting-virksomheder, heraf syv lærlinge.

- Vi kunne godt bruge et par stykker mere. Vi har længe haft et jobopslag ude, men der er bare ikke nogen at få, siger han.

Claus Pedersen er en del af det supportteam, som i de seneste år har været med til at trække flere unge til uddannelsen. Hvorfor optaget nu er faldende, har han svært ved at forstå, siger han.

- Som arbejdsgiver kan jeg godt stille spørgsmålstegn ved, om skolen er god nok til at fortælle om uddannelsen, hvis optaget på de andre uddannelser er større. Er skolen bedre til at fortælle om de andre uddannelser? Vi ved det ikke, siger Claus Pedersen.

- Det kan også være, de unge bare hellere vil til byggeri. Måske er det, fordi de ser byggeriet i hverdagen. Vi går ind bag betonmurene og lukker portene, så ingen ser de spændende ting, vi laver. Vi har de usynlige job, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Kampen minut for minut: Randers FC kæmpede forgæves for udligning i de sidste minutter

Annonce