Annonce
Randers

Hestefokus på Østervold: Kage, kørsel og kunst

I forbindelse med ferniseringen af særudstillingen af Helen Schou var der blandt andet kagespisning på Østervold. Foto: Lone Hammer Sørensen
I forbindelse med fejringen af 50-året for hingstens opsættelse i Randers og kunstneren Helen Schous særudstilling på Randers Kunstmuseum var der også aktiviteter ude i det fri med spisning af hestekage, hestevognskørsel og kreation af heste i ler på Østervold.
Annonce

Randers: Vejret viste sig lørdag fra sin grå og triste side, men det afholdt ikke randrusianerne fra at fejre 50 års jubilæet for opsættelsen af Den jyske Hingst på Østervold. I den forbindelse var der ud over ferniseringen på museet, en del aktiviteter, der på bedste corona sikker vis var rykket ud i det fri på Østervold.

Her var der gratis "hestekage" til alle, hestevognskørsel og borgerne kunne også bidrage med egne hestekreationer i ler.

-  Uhm, den er luftig og saftig. Og overraskende original, lød dommen om kagen fra Lene Odde, der ynder at kalde sig kunstpædagog fra Randers Kunstmuseum. Hun gik og stillede an og undede sig selv et stykke kage.

Også Susanne Rosengren, der er flyttet hertil for to år siden, bakkede op om dagen.

- Jeg synes, at der foregår så mange gode ting her i byen, og jeg skal sammen med en veninde ind og se ferniseringen i dag. Og selvfølgelig have et stykke kage. Og også lave en hest i ler, der kommer med i udstillingen, lød det fra Susanne Rosengren.

Annonce

Hang ud ad vinduet

En anden kagespiser, Lene Mejer, kunne i øvrigt fortælle, at hun var tilskuer, da Helen Schous skulptur, Den jyske Hingst, blev sat op på Østervold i 1969.

- Vi hang ud ad vinduerne. Jeg var lige flyttet ind, dengang var det et meget fornemt nybyggeri, og vi fulgte nøje med i, at de monterede det store monstrum. Allerede dengang var der nogle, der lavede sjov og plantede ægte hestepærer bag hingsten, siger Lene Mejer, der tilføjer:

- Og jeg har faktisk også et postkort, hvor min søn sidder på en bænk med hingsten i baggrunden, siger hun og medgiver, at selv om hun slet ikke er en hestepige, så har hun altså en historien med hingsten fra Randers.

Det var også muligt at lege med ler, idet Dirty Go Clay Band kom anstigende med et halvt tons ler til borgerne, som bare kunne gå i gang.

- Og så kan man få sin lerhest med i udstillingen på kunstmuseet, lød det lokkende fra ler-bandet.

Hestekagerne var et hit. Luftige og saftige og med den for bysbørn så kendte hingst på. Foto: Lone Hammer Sørensen
Arrangementet blev holdt tættere på byens bibliotek og kunstmuseum end på den, det hele handlede om: Hingsten på Østervold. Her kan skulpturen dog anes i baggrunden. Foto: Lone Hammer Sørensen
Borgerne kunne også bidrage med en hjemmelavet hest til kunstudstillingen om Helen Schou. Her er Susanne Rosengren i sving. Foto: Lone Hammer Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce