Annonce
Randers

Hesten på Østervold får selskab af kæmpemæssig spækhugger

Den Jyske Hingst får i det nye år selskab af "Spække". Arkivfoto: Visit Randers

Randers: En kæmpemæssig blå spækhugger vil inden længe tage form på gavlen til Østervold 16, hvor Spar Nord har sine lokaler.

Som et led i planerne om at forskønne midtbyen har cityforeningen blandt andet arbejdet på at finde gavle, der kan fungere som lærred for street-art-kunstnere. Og det er altså nu lykkedes. Det bliver den svenskfødte graffitimaler Etnik, der får æren af at farvelægge den store husgavl.

- Vi har nedsat en gruppe af forskellige interessenter i Randers, der frivilligt har arbejdet på det her projekt, fortæller citychef Mette Bræmer.

- Gruppen har så fundet frem til kunstneren Etnik, der giver et bud på en tolkning af Randers-historien. Det har været vigtigt for os at få noget lokalt med i motivet.

Maleriet af spækhuggeren henviser således til den spækhugger, der i 1990 forvildede sig ind i Randers Fjord, hvor den tog en måneds ophold i havnen og af borgerne blev døbt "Spække". Spækhuggerens tilstedeværelse i havnen blev et af de største tilløbsstykker, der er set i byen i nyere tid.

Før de forbipasserende på Østervold kan nyde synet af det store maleri, skal vejret dog lige arte sig. Mette Bræmer fortæller, at selve arbejdet sandsynligvis vil blive påbegyndt til foråret, når vejret er lidt mere stabilt, og det ikke regner helt så meget.

- Vi håber, at maleriet bliver et af mange. Det her bliver ret stort, men man kan også sagtens forestille sig, at fremtidige malerier kan være på mindre kviste og den salgs. Og det behøver ikke nødvendigvis at være samme kunstner, siger Mette Bræmer.

Motivet er inspireret af egnens historie og lavet af kunstneren Etnik. Illustration: Emil Häggqvist
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce