Annonce
Erhverv

Hestene er klar i hulen til at tage imod iværksættere og måske give dem et økonomisk spark

Fem iværksættervirksomheder skal til eksamen, når Erhverv Randers onsdag 5. maj har premiere på sin pendant til DRs Løvens Hule. På grund af corona-restriktionerne bliver det uden publikum.

Randers: Der er en del på spil for de i alt fem lokale iværksættervirksomheder, der er udtaget til at deltage i premieren på Erhverv Randers' Hestens Hule. Onsdag 5. maj slås dørene for første gang op til hulen, hvor syv kritiske investorer sidder klar til at prøve holdbarheden i de fem iværksætteres ideer og forretningsplaner.

Udover muligvis at overtale en investor eller to til at spytte penge i deres projekter, kæmper de deltagende virksomheder også om 25.000 kroner, som Vestjysk Bank har udlovet til den bedste blandt deltagerne.

- Jeg synes, vi har fundet fem gode og samtidig meget forskellige deltagere, siger erhvervskonsulent Jesper Lieberknecht fra Erhverv Randers.

Annonce

De fem er efter en screening, hvor de er blevet vurderet på forskellige parametre udvalgt blandt en del flere ansøgere.

- Man kan godt sige, at vi har skåret ind til benet, siger Jesper Lieberknecht, som også fortæller, at alle er godt forberedt til onsdagens arrangement.

Træning op til

Mandag var investorerne samlet til en fælles middag, hvor de sammen med arrangørerne fra Erhverv Randers fik aftalt de sidste detaljer i programmet, og iværksætterne har alle været på en lille rundtur til banker og andre eksperter for at sparre og træne sig til at være "fit for fight" til de afgørende minutter foran "hestene".


Som investor vil man ofte gerne kunne bidrage med andet end penge, hvorfor de i mange tilfælde gerne skal have erfaringer med og interesse for den branche, det handler om.

Jesper Lieberknecht, erhvervskonsulent, Erhverv Randers


Iværksætterne tilbyder i deres virksomheder så forskellige ting som it-løsninger, hjælpemidler til særligt sensitive og mere håndfaste, fysiske produkter.

- Jeg synes, vi har fundet nogle virkelig gode cases, siger Jesper Lieberknecht og understreger samtidig, at det ikke er nogen sikkerhed for, at investorerne åbner for kassen.

- Som investor vil man ofte gerne kunne bidrage med andet end penge, hvorfor de i mange tilfælde gerne skal have erfaringer med og interesse for den branche, det handler om, siger han.

Arrangementet starter klokken 9 og varer til cirka klokken 15, hvor vinderne får overrakt pengepræmien fra Vestjysk Bank.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce