Annonce
Randers FC

Historisk advarsel til Randers FC-bænken: - Unødvendigt, at vi står og skaber os

Randers FC var indtil weekendens Superligarunde én af fire klubber vis trænerteam endnu ikke havde modtaget en udvisning i løbet af en kamp denne sæson. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Søndag modtog Rasmus Bertelsen den første advarsel til Randers FC-bænken, siden nye regler blev indført for halvanden sæson siden. Det er ikke en tilfældighed, da trænerteamet prioriterer en saglig kommunikationen med dommerne, fortæller han.

Fodbold: I halvanden sæson har det været muligt for Superligadommerne at uddele gule og røde kort til trænere under kampene. Og lige så længe har Randers FC's trænerteam holdt sig på dydens smalle sti. Ikke én advarsel for brok er det blevet til.


Det der galehus på sidelinjen hører sig ikke til. Man kan selvfølgelig aflevere en holdning nogle gange, men det er dårligt for spillet og produktet, hvis man skal stå og råbe hele tiden.

Rasmus Bertelsen, assistenttræner i Randers FC


Lige indtil søndagens møde med OB, hvor assistenttræner Rasmus Bertelsen i overtiden af opgøret fik raget et gult kort til sig, da Bassala Sambou og Oliver Lund bragede sammen i feltet.

- Vi er faktisk lidt i tvivl om, hvad advarslen er for. De siger, at det er for protester i forbindelse med den straffesparksituation, som ikke bliver dømt til sidst, men lige der protesterer vi faktisk ikke, da vi går ud fra, at VAR ser den igennem, siger Rasmus Bertelsen.

- Vi har bagefter analyseret os frem til, at det må være fordi, at jeg råber til Vito, at " du skal sparke det straffe der". Så jeg dermed underforstået siger, at der burde være straffespark, ræsonnerer Randers FC's assistenttræner og tilføjer:

- Det var en hektisk kamp, hvor begge bænke var fint oppe at køre, så jeg kan godt forstå, at der falder et kort på sidelinjen, men jeg forstår ikke, at det lige skulle være i den situation.

Annonce

Saglig og respektfuld

Rasmus Bertelsen lever fint med at være den første på Randers FC's bænk, som modtager en advarsel. Det er trods alt et sjældent syn. Sådan skal det blive ved med at være, forsikrer han.

Advarsler til Superliga-trænerne i 2020-21

Før sæsonen 2019-20 blev det muligt for dommerne at tildele trænere gule og røde kort under kampene, men det er først i indeværende sæson, at reglerne er blevet tilpasset, så trænerne ligesom spillerne optjener karantænepoint for advarsler.

Advarsler til bænken i Superligaen 2021-21:

AC Horsens: 5 advarsler til assistenttræner Mads Lyng.

OB: 5 advarsler (4 til Jakob Michelsen, 1 til assistenttræner Henrik Hansen).

AGF: 3 advarsler til assistenttræner Morten Karlsen.

FC Midtjylland: 3 advarsler (fordelt blandt Brian Priske samt assistenttrænerne Kristian Bach Bak og Morten 'Duncan' Rasmussen).

Lyngby: 3 advarsler (2 til Carit Falch, 1 til assistenttræner Mikkel Beckmann).

Sønderjyske: 2 advarsler til Glen Riddersholm.

Vejle: 2 advarsler (fordelt blandt assistenttræner Dumitru Uzunea og målmandstræner Valentin Covaciu)

AaB: 2 advarsler til assistenttræner Rasmus Würtz.

Randers FC: 1 advarsel til assistenttræner Rasmus Bertelsen.

Brøndby IF: ingen.

FC København: ingen.

FC Nordsjælland: ingen.

- De seneste sæsoner har vi gjort meget ud af prøve at være saglige og respektfulde i måden vi kommunikerer med dommerne på. De har et vanskeligt job, og flere af vores kolleger har jo været rigtig gode til at skrabe gule kort sammen, men det er unødvendigt, at vi står og skaber os, siger Rasmus Bertelsen, som erkender, at bølgerne alligevel kan gå højt til tider:

- Der skal selvfølgelig være plads til, at det er et spil med følelser, og der kan komme et udbrud en gang imellem. Det er fint, at man kan være uenige om det på banen, men det skal foregå på en måde, så man også kan hilse ordentligt på hinanden efterfølgende.

Annonce

Dårligt for produktet

Det skader selvfølgelig heller ikke at være på god fod med dommerne.

For som Rasmus Bertelsen selv påpeger, kan man sjældent få en dommer med sig, men man kan da undgå at få dem imod sig.

Men i de her tilskuerløse coronatider er der en ekstra grund til at være påpasselig, da lyden fra sidelinjen har endnu nemmere ved at nå hjem i stuerne.

- Det er helt sikkert noget, vi tænker over. Vi er også blevet gjort opmærksomme på det fra centralt hold. Man skal tænke over, at man ikke siger noget dumt i en ophidset situation, som bliver fanget og kan køres på bagefter, fortæller assistenttræneren, som ser positivt på, at trænerne på sidelinjen lige skal tænke sig om en ekstra gang.

- Det er fint. Det er spillerne, som spiller kampen. Det der galehus på sidelinjen hører sig ikke til. Man kan selvfølgelig aflevere en holdning nogle gange, men det er dårligt for spillet og produktet, hvis man skal stå og råbe hele tiden og tro, at man skal påvirke dommeren hver gang. Tit bliver spillerne også mere opkogte af det, lyder det fra Rasmus Bertelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Randers FC For abonnenter

Næsten uanset, hvor Thomasberg kigger hen, kan han se folk, der leverer varen

Annonce