Annonce
Leder

Historisk chance for at starte på en frisk: Forhandlinger i aften og nat skal sikre konstruktivt klima i Randers Byråd

Konstitueringsforhandlingerne blandt partier, lister og lokale politikere på Laksetorvet i Randers i aften og nat er de kommende fire års bedste chance for at starte på en frisk, skabe enighed om et bredt fundament for morgendagens Randers Kommune, lægge gammelt nid og nag på hylden samt skabe en ny og konstruktiv stemning omkring fremtidens samarbejde i det kronjyske byråd.

Det vil vi bede vores politikere skrive sig bag øret og prioritere højt, når de sidder i de skarpe situationer, der også handler om borgmesterkæden, magtfulde og lukrative poster samt diverse økonomisk interessante ben.

Forhandlingerne i aften og nat handler ikke om personlig og økonomisk vinding men om vinding for lokalsamfundet og fællesskabet, og dertil når forhandlerne kun, hvis de alle giver køb på særegne standpunkter og nærmer sig midten.

Annonce

Det er muligvis ikke videre morsomt at være politiker på den måde, men netop Randers savner i alarmerende grad et byråd, hvis medlemmer står nærmere hinanden, og hvis samarbejde bygger på bredere enighed.

Som vælgere kan vi kun sætte vores kryds ved det parti, den liste eller den politiker, som vi ønsker at give vores lille del af magten i det repræsentative demokrati. Vi kan ikke sætte vores kryds ved en bred konstitueringsaftale, et konstruktivt samarbejde eller en hjertelig stemning i byrådet. Desværre. Den del overlader vi politikerne, og den er ikke gået videre godt de seneste mange år.

Når borgmester Torben Hansen sandsynligvis sætter sig for enden af forhandlingsbordet i aften og nat, er det derfor vigtigere end nogensinde, at han går efter en bred aftale om konstitueringen af det kommende byråd i Randers. Ligesom det er vigtigere end nogensinde, at alle andre politikere på Laksetorvet spiller konstruktivt med og påtager sig et medansvar for at skabe det stærkest mulige grundlag for fremtidens Randers.

Vores lokalsamfund står midt i en spændende videreudvikling men også midt i vanskelige opgaver. Begge dele kræver arbejdsro og konstruktivt samarbejde i byrådet. Fundamentet bliver sandsynligvis støbt i aften og nat. Det skal være stærkt.

Randers savner i alarmerende grad et byråd, hvis medlemmer står nærmere hinanden, og hvis samarbejde bygger på bredere enighed.

Annonce
Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Opdateret: Broslagsmål endte med at skille Kjærsgaard fra de konservative - dermed er det også et farvel til vigtige poster

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Lyt: Simba Hansens jagt på sin redningsmand og sit navns betydning

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Erhverv

Jeanne glæder sig til at hente sit nyeste køb hjem fra grænsen: En lyserød truckerdrøm er gået i opfyldelse

Randers

Flytning af lyntestcenter i Randers skaber jubel blandt podere: Rykker ind i varmen på Falckstationen

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Randers

Politisk julebombe: Christina Kjærsgaard forlader Konservative og bliver byrådsmedlem for Østbroen

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Julemænd på motorcykler mødt af smil og vink: Se videoen af de festlige fyre, som spredte glæde og larm på regionshospitalet

Annonce