Annonce
Mariagerfjord

Historisk kro genopstår: Kendt erhvervsmand fra Randers køber Postgaarden i Mariager

Det er den kendte erhvervsmand, Jan Hørby, fra Randers, som har valgt at investere et ukendt beløb i de bygninger, der huser Hotel Postgaarden i Mariager. Arkivfoto: Ole Jakobsen
Hotel Postgaardens lokaler på Torvet i Mariager vil inden længe igen være præget af lys og liv. Sådan lyder meldingen fra de historiske krobygningers nye ejer, der allerede har allieret sig med et forpagterpar til kroen.
Annonce

Mariager/Randers: I to måneder har Hotel Postgaarden i Mariager stået øde hen. Men nu varer det ikke længe, før kroen med den mere end 400 år lange historie igen vil være åben for sultne gæster fra nær og fjern.

Hotel Postgaarden er nemlig kommet på nye hænder. Og det er på ingen måde en hr. hvem som helst, der har overtaget bygningen.

Det står klart, idet Randers Amtsavis nu kan afsløre, at det er den kendte Randers-erhvervsmand og direktør i SR Food, Jan Højby, der har købt bygningen fra den konkursramte virksomhed Hotel Postgården Mariager ApS.

Jan Hørby bekræfter selv over for amtsavisen, at han gennem de seneste måneder har forhandlet frem og tilbage med konkursboets kurator. Men han ønsker ikke at løfte sløret for, hvad han har måttet give for bygningerne.

- Det er klart, at for mig er købet af Postgaarden ikke et filantropisk korstog. Det er først og fremmest et spørgsmål om at lave en investering, der kan give et afkast. Men når de to ting kan gå op i en højere enhed, som jeg mener, det er tilfældet her, så er det kun en fordel, siger han.

Det er klart, at for mig er købet af Postgaarden ikke et filantropisk korstog. Det er først og fremmest et spørgsmål om at lave en investering, der kan give et afkast.

Jan Hørby, erhvervsmand

Annonce

Nye forpagtere fundet

Den succesrige erhvervsmand slår fast, at han på ingen måde gør sig nogen planer om et sent karriereskift ind i restaurations- og hotelbranchen. Den slags har han hverken kompetencer for eller interesse i, lyder meldingen.

Til gengæld har Jan Hørby indgået en aftale med Randers-ægteparret Lars og Dorthe Knudsen om forpagtning af Hotel Postgaarden.

- Lars og Dorthe har i flere år drevet virksomheden K-Grill Catering i Randers, og jeg har stor tiltro til, at de har dét, der skal til for at drive Postgaarden med succes, siger Jan Hørby og udtrykker et håb om, at borgere og beboerne fra Mariager og oplandet omkring vil bakke op om det snarligt genopståede spisested.

Annonce

Kromad og nyansættelser

For Lars og Dorthe Knudsen er forpagtningen af Hotel Postgaarden i Mariager en drøm, der er gået i opfyldelse.

I flere år har parret ledt efter det helt rigtige sted at udleve deres fælles drøm om at drive en kro. Og efter en god dialog med Jan Hørby er de altså nået til enighed om, at Postgaarden i Mariager rammer sømmet på hovedet.

- Vi vil gerne føre Postgaarden tilbage i tiden. Tilbage til den tid, hvor det var de gode, klassiske danske kroretter, der blev serveret på stedet. For eksempel satser vi på at føre stegt ål tilbage på menukortet, siger Lars Knudsen.

Parret er desuden i fuld gang med eftersøgningen af medarbejdere, der kan være med til at løfte det historiske spisested op til nye højder. Men derudover er det eneste, der står i vejen for en åbning, sådan set en alkoholbevilling.

- Det er den vigtigste ting, vi går og venter på lige nu. Vi kommer ikke til at åbne restauranten, før vi kan åbne for det hele - også alkoholsalget. Men vi håber, at vi kan få den i hus efter påske, så vi er klar til åbning i begyndelsen af maj, siger Lars Knudsen.

Hotel Postgaarden i Mariager har fået ny ejer. Restauranten forventes at genåbne i løbet af næste måned. Arkivfoto: Lars Rasborg
Annonce

Håndværkere skal i gang

Mens der hos forpagterne stadig er en lille smule usikkerhed om selve åbningsdagen for Hotel Postgaarden, så kan Jan Hørby godt love, at borgere og forårsturister i Mariager inden længe vil se, at håndværkere går i gang med at arbejde på de ydre dele af bygningen.

Årsagen til det er, at der ifølge den nye ejer er flere steder på bygningen, hvor der trænger til at blive lavet nogle renoveringer.

- Rent investeringsmæssigt er Postgaarden en ekstremt flot bygning. Den er flot lavet indvendigt, men udvendigt er der nok lige nogle ting, vi skal have kigget på, siger Jan Hørby og fortsætter:

- Der er jo tale om en fredet bygning, hvilket betyder, at dét, der skal gøres, skal gøres med nænsomhed, og det skal gøres rigtigt. Men der er blandt andet nogle vinduer, som trænger til at blive lavet hele vejen rundt. Og det håber jeg, at vi kan få klaret så hurtigt som muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce