Annonce
Østjylland

Historisk spisested lukker og slukker: Banken vil ikke længere være med

Hotel Postgaarden i Mariager er for anden gang på få år på vej mod konkurs. Arkivfoto: Lars Rasborg

Indehaveren af Hotel og Restaurant Postgaarden på Torvet i Mariager, Tommy Skjødt, har drejet nøglen til det historiske spisested om. Det sker efter, Sparekassen Vendsyssel har trukket sin opbakning til projektet.

Annonce

Mariager: Der var dømt store forventninger om en lys fremtid, da den kokkeuddannede Tommy Skjødt i oktober 2016 indtog Hotel og Restaurant Postgaarden på Torvet i Mariager.

Med op mod 1,5 millioner kroner på lommen til renovering af stedets nedslidte rammer, var forhåbningen, at den lokale virksomhedsejer kunne vende udviklingen og løfte den forretning, som den tidligere ejer, Annie Billidt, kort forinden var gået konkurs med.

I stedet er Postgaarden nu for anden gang inden for få år på vej mod konkurs.

Det bekræfter Tommy Skjødt over for Randers Amtsavis.

- Det er en uge siden, jeg afleverede nøglerne til kurator. Det er bankens beslutning, at vi ikke skal køre videre, siger Tommy Skjødt, og giver dermed forklaringen på, hvorfor der i den seneste tid ikke har været nogen aktiviteter på adressen.

I sidste uge ville de pludselig have, at jeg skulle smide 400.000 kroner her og nu, hvis de skulle blive ved med at være en del af projektet.

Tommy Skjødt, tidligere ejer af Hotel og Restaurant Postgaarden i Mariager
For to år siden renoverede Tommy Skjødt (i midten) Postgaarden i Mariager for op mod 1,5 millioner kroner med Østjydsk Banks hjælp. Nu har Østjydsk Banks afløser, Sparekassen Vendsyssel, imidlertid trukket stikket og opsagt samarbejdsaftalen med Tommy Skjødt. Derfor er Postgaarden på vej mod endnu en konkurs. Arkivfoto: Pia Pagaard M. Madsen
Annonce

Skulle smide 400.000 kroner

Da Tommy Skjødt overtog Postgaarden tilbage i efteråret 2016, skete det efter aftale med den nu lukkede Østjydsk Bank.

Aftalen indebar ifølge ham selv, at han stiftede et anpartsselskab med 50.000 kroner i egenkapital, som skulle drive Postgaarden. Til gengæld ville Østjydsk Bank hæfte for kreditforeningslånet og renoveringen af selve bygningen i fire år og tre måneder, så Tommy Skjødt på den måde havde tid til at vende skuden.

- Jeg har i de sidste to år gjort, hvad jeg kunne, for at prøve at redde Postgaarden. Først prøvede jeg ét koncept, og for godt to måneder siden gik vi i gang med at prøve et nyt koncept, som indebar begrænsede åbningstider for a la carte-restauranten og i stedet fokus på værelsesudlejning og selskaber. Men vi må jo bare konstatere, at banken nok ikke troede på, at den kunne overleve, siden den har gjort, som den har gjort, siger den nu tidligere Postgaarden-ejer med henvisning til Sparekassen Vendsyssel, som siden Østjydsk Banks konkurs har overtaget samarbejdsaftalen.

- I sidste uge ville de pludselig have, at jeg skulle smide 400.000 kroner her og nu, hvis de skulle blive ved med at være en del af projektet. Men sådan en investering har jeg aldrig haft intentioner om at lave, og da slet ikke inden for de første fire år og tre måneder, så jeg sagde nej, forklarer Tommy Skjødt.

Annonce

- Slut med lokal bank i byen

Konsekvensen af Tommy Skjødts manglende villighed til at investere flere penge i Postgaarden er, at Sparekassen Vendsyssel har afbrudt sit samarbejde med ham. Og selvom hans anpartsselskab endnu ikke er taget under konkursbehandling, er det altså kun et spørgsmål om tid, før det sker.

Og det ærgrer mariagergenseren.

- Efter overgangen fra Østjydsk Bank til Sparekassen Vendsyssel må vi nok indse, at vi ikke længere har en lokal bank i Mariager. Min bekymring er, at der sidder nogle folk i Vrå og træffer alle beslutningerne ud fra et rent økonomisk perspektiv, og det vil aldrig komme os i Mariager til gode, siger Tommy Skjødt, der trods alt er afklaret med situationen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra regionsdirektør i Sparekassen Vendsyssel, Brian Kristiansen. Men souschef i erhvervsafdelingen ved Sparekassen Vendsyssel Mariager, Kent Nielsen fortæller, at man generelt ikke har kommentarer til enkeltstående aftaler i banken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Randers

August i Randers spækket med kultur

Annonce