Annonce
Randers Cimbria

Historisk stime brudt: Cimbria kom ned på jorden mod direkte konkurrent

Jonathan Jeanne var bedste mand for Randers Cimbria med 22 point og 14 point mod Team FOG Næstved, men det var ikke nok til sejr, da kun fire andre Cimbria-spiller bidrog med point. Arkivfoto: Kim Haugaard
Randers Cimbria ramte hverken niveauet i forsvaret eller angrebet, da de mandag aften mod Team FOG Næstved tabte for blot anden gang i sæsonen.

Randers: Otte sejre blev det til i streg for Randers Cimbria, inden festen mandag aften sluttede på udebane mod Team FOG Næstved med et nederlag på 79-86.

Det var enden på den længste sejrsstime i klubbens historie, som med god grund har sendt kronjyderne op på Basketligaens dukseplads.

Der ligger de stadig, selvom både Horsens IC og Bakken Bears nu kan gå forbi randrusianerne, hvis de vinder de kampe, som de har i hånden.

Det er bestemt ingen katastrofe at tabe på udebane til semifinalebejlerne fra Sjælland, og slet ikke når holdets topscorer, Josh Fortune, måtte sidde over med en skade i hånden.

Det må dog i den grad ærgre cheftræner Jimmy Moore, at man taber et opgør, hvor modstanderen blot scorer tre treere, men mangelfuldt forsvar omkring ringen og et hav af straffekast blev afgørende.

Annonce

Kampen i tal

Basketligaen

Team FOG Næstved - Randers Cimbria 86-79 (46-36)

Periodecifre: (20-18), (26-18), (20-20), (20-23).

Randers Cimbria: Jonathan Jeanne 22, Brantley Bynum 17, Rasmus Bach 16, Chris Nielsen 15, Corey Silverstrom 5.

Topscorere Næstved: Rob Marberry 22, Carlos Mateo, Christian Terrel.

Rebounds: Næstved 50, Cimbria 40.

Assister: Næstved 15, Cimbria 13.

Turnovers: Næstvd 8, Cimbria 13.

Steals: Næstved 8, Cimbria 2.

Straffekast: Næstved 23-30, Cimbria 23-26.

Rekord i rodet affære

Spillemæssigt kom Randers Cimbria rodet fra land i angrebet, hvor bolden ikke bevægede sig med samme lethed som normalt.

Det gik langsomt og uden rytme, så antallet af gode skudmuligheder var få. Næstved var omvendt dygtige til at skabe frie chancer. De kunne bare ikke konvertere dem.

Ingen af holdene ramte et trepointsskud de første ti minutter, hvor det i stedet var løbene helt til kurven, der blev løsningen på scoringskvalerne.

Her excellerede Rasmus Bach fra start med sin aggressivitet, hvor han tilkæmpede sig ti af kronjydernes første 18 point.

Få sekunder inde i anden periode fik Chris Nielsen så hul på bylden fra distancen. Hvem andre fristes man til at sige?

Det var en scoring, som sendte veteranens totale antal point i ligaen over 7000. Mere end 2000 flere end den nærmeste konkurrent Nicolai Iversen.

Det var også noget af det eneste positive at skrive hjem om i anden periode.

Alan Voskuil fik godt nok debut, men det var en til glemmebogen, da dansk-amerikaneren stadig ser noget tung ud og hurtig røg tilbage på bænken efter to fejl.

Nej, det hang ikke ligefrem sammen for Randers Cimbria.

Forsvaret, som normalt sidder helt oppe i ansigtet på modstanderen var intet sted at se. Én eneste turnover fik det fremprovokeret i første halvleg, mens randrusianerne selv smed seks bolde væk.

Straffekast blev der til gengæld lavet rigeligt af i begge ender, hvilket var med til at ødelægge rytmen i de to holds angrebsspil.

Kønt var det ikke, men der blev både spillet med musklerne og på farten, hvilket bekom hjemmeholdet bedst.

Stadig uden at have ramt en treer kunne de gå til pause foran 46-36 i en kamp, hvor Cimbria kæmpede med at finde rytmen i begge ender.

Stærk franskmand

Hjemmeholdets første trepointsscoring kom kort efter pausen. Den blev sekunderne efter besvaret af Jonathan Jeanne, som scorede på sit andet trepointsforsøg af to mulige - og det var starten på en stor halvleg for franskmanden.

Nærmest ene mand tog han kampen op. I hvert fald offensivt, hvor han lavede ni point i tredje periode. Defensivt havde han svært ved at gøre den vanlige forskel.

Trods sine 218 centimeter tillod centeren og resten af Randers Cimbria 52 point under kurven.

For ofte gik en rebound til en Næstved-spiller, og hjemmeholdet havde også for nemt ved at glide af forsvaret og komme i løb mod ringen, hvilket gjorde betingelserne svære for "JJ".

Sjællændernes føring voksede derfor til 15 point, inden der alligevel kom spænding i sidste periode.

Chris Nielsen og Brantley Bynum vågnede op til dåd, og sammen med Jonathan Jeanne fik trioen barberet hjemmeholdets forspring ned til sølle 73-71.

En tabt bold og to angreb i streg med brændte treere, som alle blev straffet prompte af Næstved, var dog skyld i, at comebacket forblev uforløst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce