Annonce
Danmark

Hittebørnssagen: Politiet kører asylsøgere til Sandholmlejren

Sandholmlejren i Allerød er stedet, hvor asylsøgere bliver kørt hen, hvis de ikke har søgt asyl i andre lande. Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix

Ølgod: I forbindelse med sagen om to efterladte børn i Aarhus blev en 25-årig kvinde frihedsberøvet af politiet på en adresse i Ølgod. Det er oplyst, at kvinden opholdt sig ulovligt i landet, men at hun nu har søgt asyl.

Det har ikke været muligt at få kommentarer om den konkrete sag fra Syd- og Sønderjyllands Politi, men vicepolitiinspektør Allan Dalager Clausen fra Udlændingekontrolafdeling Vest vil gerne fortælle, hvad der generelt sker i sager, hvor en person søger asyl:

- Beder de om asyl, så starter hele vores setup til det. De bliver kørt herind, og man kigger på det. Man tager et fingeraftryk af dem, og så kigger man på, om de har søgt asyl i andre lande. Hvis ikke de har det, så bliver de kørt op til Sandholmlejren, som har den egentlige og lidt større sagsbehandling. Vi har grundregistreringen her, forklarer han.

Sandholmlejren - også kaldet Center Sandholm - er en tidligere kaserne i Allerød Kommune, og det er Danmarks største asylcenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Coronakrisen skal ikke gøre os naive

Vi kender melodien: Når det går godt ender pengene i lommerne på private, når det går skidt ender regningen hos samfundet. Smart, og måske netop lidt for smart, for der er stor forskel på brancher og virksomheder. Mens vi bekymrer os om sårbare virksomheder og risikoen for mistede arbejdspladser, vil Danske Bank sende 7,3 milliarder kroner ned i baglommen på aktionærerne. Nu har de vist lagt en smartere spinstrategi. Beslutningen er udskudt, men vi er hverken idioter eller naive. De mange penge i Danske Bank, Nordea og andre virksomheder med tårnhøje profitter finder snildt vej til aktionærerne på et andet tidspunkt. Hvad med lidt ægte samfundssind, hvor erhvervslivet i stedet hjælper hinanden? Sæt aktieudbytter, gyldne håndtryk og monsterlønninger til direktionsgangen på coronapause. Hvad med de 342,5 milliarder, efter skat, som danske virksomheder havde i overskud, alene i 2017. Fra 2014 til 2018 steg virksomhedernes egenkapital med 38 procent, fra 2.100 milliarder til 2.900 milliarder. Vis samfundssind, og opret en fond, som skal hjælpe virksomheder i nød. Hvis det er for svært, så giv pengene til staten. Dansk Industri, Dansk Erhverv og de borgerlige med Venstre-liberalisterne i spidsen ønsker nu et stærkt engagement fra samfundet i virksomhederne. Milliarder af skattekroner spændes ud som sikkerhedsnet for virksomheder i alle størrelser. Det er godt og helt nødvendigt. Hvis mennesker er ved at drukne, skal man kaste redningskranse ud og ikke stå handlingslammet tilbage med tanker om prisen på redningsaktionen. Men på et tidspunkt skal regningen betales. Vi er i samme båd, bliver der sagt, men de stærkeste økonomiske overarme, skal ro mest. Arbejdsgiverne og de borgerlige plejer at råbe op om, at det ”dyre” velfærdssamfund er et blybælte om livet på virksomhederne. Coronakrisen afslører at, de nu samstemmende forlanger flere og flere korkbælter udleveret for at holde sig flydende. Vi skal betale vores skat med glæde, og virksomhederne skal begejstret bidrage med selskabsskat. Aftale?

Danmark

Live: Coronarelaterede dødsfald i Italien stiger med over 700 på et døgn

Annonce