Annonce
Randers

Hjælp avisen med at hjælpe familier i Randers

En af de fem organisationer, der for fjerde år i træk får del i Randers Julehjælp, er Kirkens Korshær, som fredag eftermiddag indledte juletiden med julemarked i den gamle købmandsgård, Løgstrupgården på Vestertorv. Som altid var der mange besøgende, der benyttede lejligheden til at gøre et godt køb blandt varerne fra genbrugsbutikkerne. Foto: Ole Jakobsen

Randers Amtsavis arrangerer igen i år indsamling til fordel for julehjælp til socialt dårligt stillede familier.

Randers: Julen er for de fleste af os indbegrebet af hygge, et veldækket bord med alskens lækkerier, et væld af gaver og godter. Alt det, som er med til at gøre julen til en dejlig begivenhed. Især for børnene, som jo glæder sig længe før selve juledagene.

Men desværre er der også børn, for hvem julen slet ikke byder på så megen glæde. Børn, der bor i fattige familier, hvor der hverken er råd til julemad eller julegaver.

Gavmilde randrusianere

For tre år siden tog Randers Amtsavis initiativ til at gøre noget ved det i Randers. Det skete i samarbejde med fire af de store organisationer, som er vant til at uddele julehjælp i Randers, nemlig Mødrehjælpen, Frelsens Hær, Kirkens Korshær og Kirkernes Familiehjælp.

Og heldigvis viste mange randrusianere deres gavmildhed. Det første år blev der samlet 162.722 kroner ind, året efter nåede indsamlingen op på næsten en kvart million kroner, mens der sidste år skete et fald til knap 184.000 kroner. Pengene blev via de fire organisationer fordelt til udsatte familier i Randers, hvor pengene var med til at kunne tænde lidt julelys i øjnene på ikke mindst børnene.

Annonce

Større behov

Men behovet for hjælp er på ingen måde blevet mindre i år - snarere tværtimod. Flere organisationer kan fortælle om familier, der hidtil sagtens har kunnet klare sig selv, som nu desværre har måttet stille sig op i køen for at modtage julehjælp, fx på grund af arbejdsløshed, sygdom og ikke mindst det netop indførte kontanthjælpsloft, som har sat udsatte familiers allerede anstrengte økonomi under endnu kraftigere pres.

Derfor har Randers Amtsavis igen i år taget initiativ til at samle ind til kommunens fattigste familier. Denne gang har også andre end de fire oprindelige organisationer fået mulighed for at få del i de indsamlede midler. Ansøgning herom skulle være Randers Amtsavis i hænde senest søndag 20. november.

Børnenes Kontor og Aktivitetsforeningen Jennum benyttede sig af denne mulighed, og begge ansøgninger blev godkendt. Til gengæld har Kirkernes Familiehjælp på grund af mangel på frivillige besluttet ikke at lave en decideret juleuddeling, men i stedet koncentrere sig om deres kerneopgave, nemlig uddeling af mad til udsatte familier to gange om måneden.

De fem foreninger, der i år får del i Randers Julehjælp er derfor Mødrehjælpen, Kirkens Korshær, Frelsens Hær, Børnenes Kontor og Aktivitetsforeningen Jennumparken. Dermed er julehjælpen igen i år i gode hænder.

Annonce

Randers kan gøre det

- Vi bryster os af at være et velfærdssamfund med velstand alle vegne. Alligevel ser vi, at det ikke er alle omkring os, der får del i den velfærd, og et af de steder, man tydeligt mærker det, er, når man er barn og ikke kan holde jul på samme måde som andre i klassen. De børnefamilier vil vi gerne hjælpe, siger chefredaktør Axel Præstmark.

- Vores bidrag er, at vi gør, hvad vi er gode til. Vi formidler historier og samler byen, men det i sig selv gør ingen forskel. Det gør kun en forskel, hvis der er opbakning. Men vi ved, at Randers kan gøre det. Det har vi set de seneste tre år. I Randers står man sammen og hjælper, når behovet er der. Det håber vi også vil vise sig i år, konstaterer chefredaktøren.

Det første bidrag til årets Randers Julehjælp er allerede indløbet. Tommy Frank har bidraget med 100.000 kr., Spar Nord 5000 kr., og Heidi Ebbestrup 500 kr.

Men de udsatte familier har også brug for din hjælp. Så giv et beløb - stort eller lille - så alle børn i Randers Kommune kan få en jul med julemad og gaver. Alle bidrag luner og gør en forskel.

Bidrag kan indbetales på følgende konto i Spar Nord: Reg.nr. 9233 kontonr. 458-38-00773. Man er også velkommen til at komme forbi vores reception med et bidrag. Vi bor Nørregade 7 og har åbent alle hverdage mellem 8 og 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC For abonnenter

Tre pokaltitler, DM-sølv og 15 år på førsteholdet i Freja: Bankmanden fyldte trofækontoen helt op

Annonce