Annonce
Østjylland

Hjælp i coronakrisen: Ny pulje støtter lokale musikinitiativer

Mek Falk er en af de ni Aarhus-musikere, der har fået støtte fra den nye pulje, Support Your Local Artists. Han vil lave børne- og voksenkoncerter i Kildegården. Foto: Søren E. Alwan
Den nye musikforening, Music City Aarhus 2022, har i lynets hast sikret penge til puljen Support Your Local Artists sammen med Promus og Fonden Voxhall. Ni lokale musikinitiativer er som de første blevet udvalgt til støtte.
Annonce

AARHUS: En pulje med navnet Support Your Local Artists skal støtte op om det århusianske musikliv, der er hårdt ramt af coronakrisens forsamlingsforbud og deraf manglende indtjeningsmuligheder.

Derfor har foreningen Music City Aarhus 2022 sammen med brancheorganisationen Promus og spillestedet Fonden Voxhall sikret penge til den nye pulje.

Lanceringen af puljen genererede stor interesse i det århusianske musikmiljø, og efter juryen bestående af Line Tjørnhøj/komponist, Signe Tobiassen/musiker (Nelson Can) og Jonas Larsen/projektleder (Institut for (X)) fra Music City Aarhus 2022's bestyrelse havde læst samtlige ansøgninger igennem, blev i alt ni projekter valgt ud.

De spænder fra podcasts og lydbreve til musik for børn, et støtteevent for Gallo Huset og forskellige livestreamede koncerter. Donationerne til de ni ansøgere giver dermed ikke kun et bidrag til musikernes pressede økonomi, men bakker også op om innovativ tænkning i en krisetid.

Ni udvalgte projekter

Anna Jalving: Udendørs violin-projekt
Bovién & Dixgaard: Podcastprojekt - "Cosy Onions"
Faratuben: Streamet koncert i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium
Lydenskab: "Lydbreve" - kompositionsprojekt
Mek Falk: Børne- og voksenkoncerter i Kildegården
Mia Ghabarou: Livestream fra Tape
Nevasta's Voice: "Genklang i Boligblokken"
ZAAR: ZAAR støtteevent for Gallo Huset
Øyuun: Livestream fra Lydhavnen
Annonce

Mangfoldigt musikmiljø

- I juryen har vi haft fokus på at støtte musikere med både brede og smalle projekter for at understøtte byens mangfoldige musikmiljø, hvilket vi mener er vigtigt at værne om. Derudover har det været et fokus, at det musikalske udbytte fra projekterne også skal komme den almindelige musikelskende århusianer til gode for eksempel i form af koncerter i det offentlige rum, og at de vil være med til at styrke Aarhus' identitet som en levende musikby, udtaler Signe Tobiassen i en pressemeddelelse.

De ni udvalgte initiativer er skabt af Anna Jalving, Bovién & Dixgaard, Faratuben, Lydenskab, Mek Falk, Mia Ghabarou, Nevasta's Voice, ZAAR & Øyuun.

Arrangementerne vil løbende blive promoveret via Music City Aarhus 2022’s Facebook-side. Håbet er, at Support Your Local Artists også i fremtiden kan støtte innovative lokale projekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Her er dokumentationen: TV2 inviterede til skjulte optagelser, men kommunen takkede nej

Annonce