Annonce
Kultur

Hjælp i nøden. Fond giver håndsrækning til Randers Kunstmuseum

Kunstmuseet Louisiana får også gavn af den ekstraordinære pulje, som Louis-Hansen Fonden har stillet til rådighed til dansk kulturliv i skyggen af covid-19-krisen. Her motiv fra museets Calder-terrasse. Foto: Kim Hansen
Fond donerer 25 millioner kroner til dansk kunst- og kulturinstitutioner. Randers Kunstmuseum er en af de 27 museer, der modtager penge fra fonden, der ofte står blandt bidragyderne til museets store udstillinger.

Randers: Den erhvervsdrivende fond Aage og Johanne Louis-Hansen Fond smider 25 millioner kroner i et skrantende og covid-19-ramt dansk kulturliv. Det luner også på Randers Kunstmuseum, der er et af de 27 museer, der får en ekstra gave fra fonden.

- Det betyder, at vi nu kan gennemføre kommende udstillinger og projekter, som vi ellers havde tabt midlerne til at gennemføre på grund af manglende entré-indtægter samtidig med, at vi kan tænke og udvikle nye formidlingsformer, siger museumsdirektør Lise Jeppesen, der beskriver covid-19 krisen som at få trukket proppen ud af badekarret og starte helt forfra.

Der er tale om en ekstraordinær støtte til et kulturliv, som fonden sædvanligt støtter i mange sammenhænge. Ifølge Randers-direktøren er fonden en af museets gode samarbejdspartnere, der i mange år har bidraget til museets særudstillinger. Det gælder udstillinger med Theodor Phillipsen, Erik A. Frandsen, Ring og Brendekilde-udstillingen og den forestående med Helen Schou.

- Fonden finder det vigtigt at værne om landets kulturinstitutioner i en tid, hvor branchen er hårdt trængt på grund af covid-19-krisen og dens eftervirkninger. Puljen uddeles som en ekstraordinær støtte, der kan hjælpe og glæde i en svær tid. Men den kan ikke stå alene og omfatter kun en mindre række af institutioner, siger fondens bestyrelsesformand Niels Peter Louis-Hansen.

Annonce

Nye måder at mødes på

I Randers vil donationen blive brugt på udvikling af nye måder at mødes og formidle på.

- Vi har fire indsatsområder, som vi arbejder på at udvikle. Vi kan ikke tilbyde de store omvisninger med mange deltagere. I stedet tilbyder vi, at gæsterne kan booke en fagperson, der kan følge med i udstillingen eller svare på konkrete spørgsmål, siger Lise Jeppesen, der også har planer om at investere i digital formidling.

- Vores touch-skærme bliver fjernet. I stedet vil vi prøve at installere teknik, så brugerne kan blive guidet rundt i museet via egne telefoner. Og så vil vi prøve, om vi kan streame Torsdagsdialogen, så deltagere også kan sidde hjemme ved deres computer og alligevel være med i diskussionen, siger Lise Jeppesen, der også arbejder på at rykke mere udendørs. Blandt har museet planer om at lave udendørs fernisering ved Den Jyske Hingst på Østervold, når den varslede hele Schou-udstilling åbner i september.

Hurtig hjælp

Mens Randers Kunstmuseum har modtaget lidt under en halv million kroner, lyder donationen på 2,5 millioner kroner til Lousiana.

- Fondenes donationer til museerne er altafgørende for realiseringen af de store kulturelle begivenheder, som med stor kvalitet når mange mennesker, siger Lousiana-direktør Poul Erik Tøjner og tilføjer:

- En ansøgning om støtte er normalt rimeligvis en lang og kompliceret proces. Derfor er det meget befriende, at Louis-Hansen Fonden i den nuværende situation har valgt at genbekræfte sine engagementer i en række kulturinstitutioner med hurtig og ukompliceret hjælp. Det er en opmuntrende håndsrækning på en meget udfordret baggrund.

Blandt modtagerne fra fonden er M/S Museet for Søfart, Kunstforeningen Gl. Strand og Strandingsmuseum St. George i Vestjylland.

Ingeborg Svennevig, direktør på Strandingsmuseet, siger, at bevillingen gør en kæmpe forskel for museet.

- Nu tør vi tænke fremtidsorienteret og kreativt igen efter flere måneder, hvor vi ikke har kunnet planlægge længere end til statsministerens næste pressemøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce