Annonce
Debat

Hjælp os med at hjælpe børn i Randers og omegn

Randers Politiorkester, Lions Club Randers Gudenaa, Elro Fonden, Focuscare Denmark, Sparekassen Kronjylland, medarbejdere her i huset og privatpersoner i massevis har de seneste 16 dage indbetalt næsten 88.000 kroner på avisens særlige julehjælpskonto, som igen i år skal sikre, at børn i kronjyske familier i økonomisk krise får samme gode jul som kammeraterne i klassen.

Næsten 88.000 kroner er et fantastisk flot bidrag, der vidner om den hjertevarme og gavmildhed, der altid har kendetegnet kronjyder, og som vi altid har mødt, når vi her på avisen har samlet vores kommune, indsamlet midler og hjulpet mennesker i nød. Tak for jeres fine bidrag. Det varmer hvert eneste år, når vi her i huset er omdrejningspunkt for det, der de seneste fem år har været kommunens største indsamling af julehjælp. Det varmer hver eneste gang, en privatperson kommer ind ad vores dør og donerer 50 kroner, 100 kroner, 500 kroner. Det varmer hver eneste gang, et pengeinstitut eller en anden erhvervsvirksomhed donerer et endnu større beløb. Det varmer hver eneste gang, en velgørende organisation vælger at lade velgørenheden gå gennem Randers Julehjælp.

Som omdrejningspunkt for Randers Julehjælp er vores december blevet en anden og endnu bedre måned, end den hidtil har været. Som ansatte på Randers Amtsavis mærker vi i denne måned den kronjyske omsorg på nærmeste hold. De seneste fem år har julemånedens aviser båret præg af kronjyske børnefamilier i økonomisk nød, og de seneste fem år er pengene strømmet ind hos Randers Julehjælp. Således indsamlede vi i 2013 162.000 kroner, i 2014 næsten en kvart million, i 2015 183.000 kroner, i 2016 200.000 kroner og sidste år 167.000 kroner.

Desværre er vi ikke nået helt så langt i år - endnu da. Men vi satser på en stærk slutspurt, der dokumenterer det helt særlige kronjyske sammenhold. Mulighederne for at donere er mange. Du kan indsætte et beløb - stort eller lille - på vores og Lions Club Randers Gudenaas julehjælpskonto i Sparekassen Kronjylland. Den har registreringsnummer 61 87 og kontonummer 00 12 38 71 05. Du kan betale via mobilepay nummer 84 319. Du kan komme ind på avisen, hvor vores reception modtager bidrag og giver dig en kvittering. Og hvis du ønsker det, skriver vi hellere end gerne om dig og bevæggrunden bag dit bidrag.

Når julen nærmer sig, og vi er i mål med vores indsamling, lader vi lokale afdelinger af Børnenes Kontor, Mødrehjælpen, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Kirkernes Familiehjælp, Kirkens Korshær, Giv Julen Mening, Juleteamet Randers og Omegn, Venligboerne Langå og aktivitetsforeningen i Jennumparken om at fordele midlerne blandt lokale børnefamilier, hvis gode jul er i fare.

Hjælp os med at hjælpe andre. Alle bidrag er lige velkomne, store som små. Det er de mange bække små, der gør den store å - og sikrer den gode jul i alle kronjyske børnefamilier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Pia Olsen Dyhr brugte Randers som kulisse for klimabudskab: - Vi skal være beredte på fremtidens ekstreme vejr

Leder For abonnenter

Væk med de billige tricks

At politik kan være et beskidt spil, kommer næppe bag på mange. Valg skal vindes, politikere skal genvælges, og vejen derhen handler i høj grad om at vinde kampen om den offentlige dagsorden. Det er derfor, at vi i de seneste årtier har set en hær af medierådgivere gøre deres indtog. De hjælper ikke bare politikerne og partierne med at sælge budskaberne. De skal også bidrage til at kunne sætte de dybe stød ind på modstanderne. Rød som blå. Sådan har det været længe. Men det var alligevel opsigtsvækkende, da en mail fra Socialdemokratiet ved en fejl havnede hos en journalist hos Jyllands-Posten, der søndag kunne fortælle, hvordan regeringspartiet har haft planer om at angribe Venstre med viden fra forhandlingerne om økonomisk omfordeling mellem kommunerne. En mail, der blev sendt 20 minutter inden, at finansminister Nicolai Wammen var ude at sige, at det var tid at droppe Christiansborg-fnidderet til fordel for forhandlinger. Det ser alt andet end kønt ud, og politiske kommentatorer har da også været ude at sige, at det er imod de uskrevne regler på Christiansborg. Èn ting er de offentlige debatter og slagsmål politiske modstandere imellem. Noget andet er, når der skal skal laves realpolitik, forhandles og laves forlig. Så skal spinbogen med tips og tricks pakkes væk. Så skal der være tillid og fortrolighed parterne imellem. Statsminister Mette Frederiksen har gjort det til en af sine missioner at genopbygge tilliden mellem politikere og befolkning, og da hun indtil nu ligner en statsminister, der kan vokse sig lige så stærk som Anders Fogh Rasmussen og måske sidde i to-tre valgperioder, bør hun også have slagkraften til netop at kunne gøre noget ved tillidskrisen. Men det bliver ikke med den usunde kultur, som er blevet afsløret i den mail, som uforvarende havnede hos Jyllands-Posten. Den kultur skal hun have sat en stopper for. Vi vil have politikere, nationalt såvel som lokalt, som arbejder konstruktivt, udvikler og finder løsninger på almindelige menneskers reelle problemer. Alle de billige tricks og benspænd kan de godt pakke væk.

Annonce