Annonce
Randers

Hjælpeorganisation undgik aflysning: 12 udsatte familier fra Randers kommer alligevel på lejr

Ikke bare familierne, som skal på lejr, glæder sig. Også de frivillige fra Red Barnet Randers glæder sig til igen at få nye minder på kontoen. Foto: Red Barnet Randers
Red Barnet Randers kommer alligevel på sommerlejr i år til glæde for både de frivillige, og de tolv familier, som der kan blive plads til på lejren.

Randers: Foråret var fyldt med aflysninger. Af koncerter, sport, festivaler og lejre. Også mange af de sommeraktiviteter, som ellers er tænkt til at sprede lys i en mørk tid for pressede familier, blev taget af programmet.

Men der er godt nyt fra Randers. Den lokale afdeling af Red Barnet kan godt gennemføre sin sommerlejr, som har plads til 12 familier. Og de familier glæder sig helt vildt ifølge Ida Filskov, som er fundraiser hos Red Barnet Randers.

Også de frivillige er glade,  og der er blevet sat turbo på coronakurser, hygiejnekurser, livredderkurser og masser af planlægningsmøder. Der skal være flaghejsning og sang, bål, badeture, venskabsløb, spil, leg, konkurrencer, festmiddag og meget mere.

Annonce

Fornyet selvtillid til børn og voksne

- Mange af vores frivillige i sommerlejren for Red Barnet Randers var også med sidste år og fik vidunderlige minder med hjem om børn, der blomstrede op, og voksne, der fik fornyet selvtillid, fordi de mærkede, at netop de også kunne være med til at gøre en forskel, siger Ida Filskov og fortsætter:

- Det sidste er meget vigtigt – også selvom det kan virke unødigt fordyrende, at forældrene kommer med; det er jo så vigtigt, at en familie får gode minder sammen!


Mange børn i udsatte familier kommer ikke på telttur, i sommerhus eller ud at sove i shelter, og i år er der heller ikke nogen feriecamp for socialt udsatte i hele Danmark. Hvis ikke vi og andre organisationer gør noget, får børnene en hel sommerferie hjemme i lejligheden, og sådan en sommerferie er altså lang.

Ida Filskov, fundraiser hos Red Barnet Randers


Sommerlejren er økonomisk sikret af fondene: Meyerdonationen, Nordea Fondens Lokalpulje, Idéer-for-Livet, Trygfonden og Velliv Foreningen.  Takket være dem har Red Barnet Randers i år fået råd til en Hvide Klit Lejren, syd for Sæby, ud til klitterne og havet,

- I år vil de fleste børn i Danmark nok få en anden form for ferie, end de plejer, men mange børn i udsatte familier kommer ikke på telttur, i sommerhus eller ud at sove i shelter, og i år er der heller ikke nogen feriecamp for socialt udsatte i hele Danmark. Hvis ikke vi og andre organisationer gør noget, får børnene en hel sommerferie hjemme i lejligheden, og sådan en sommerferie er altså lang, forklarer Ida Filskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Giver guldrusen vinger mod midtjyske mesterskabsbejlere?

Annonce