Annonce
Randers

Hjælper udsatte borgere: Behovet er der hele året

Hver 14. dag står frivillige fra Kirkernes Familiehjælp for uddeling af mad til udsatte børnefamilier i Randers Kommune. Foto: Jakob Lerche

Kirkernes Familiehjælp yder mad- og tøjhjælp til udsatte borgere året rundt.

Randers: Mens de andre organisationer, foreninger og grupper, der i år får del i Randers Julehjælp, kun har en organiseret pakkeuddeling i forbindelse med julehjælpen, så er det for Kirkernes Familiehjælp en helårsbeskæftigelse. Hver 14. dag deler Familiehjælpen således mad og tøj ud til udsatte børnefamilier i Randers Kommune.

Det er socialrådgivere fra Randers Kommunes familieafdeling, der visiterer familierne til maduddelingen. Alt efter hvor stort familiens behov for hjælp er, bliver de tilknyttet mad- og tøjuddelingen fra én og op til seks måneder.

- Vore brugere modtager hjælpen i en periode på maksimalt seks måneder, og det forventes, at kommunen har en målrettet indsats for at hjælpe familien til at foretage nødvendige indsatser for at forbedre økonomien i den periode, hjælpen varer, konstaterer formanden for Kirkernes Familiehjælp, Kjersti Dirksen.

Annonce

Randers Julehjælp

Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

10 organisationer/foreninger får del i Randers Julehjælp 2018: Aktivitetsforeningen Jennumparken Børnenes Kontor Dansk Folkehjælp Frelsens Hær Giv Julen Mening Juleteamet Randers og Omegn Kirkens Korshær Kirkernes Familiehjælp Mødrehjælpen Venligboerne Langå Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 14.

Virksomheder og forretninger har også mulighed for at donere ting, der kan blive solgt ved en auktion lørdag d. 8. december. Der kan også doneres flere enheder af en vare, som medlemmer af Lions Club Randers Gudenaa kan sælge ved stande i byen. Meddelelse om ting, der doneres, sendes til pers@amtsavisen.dk

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle.

Indsamlingsperioden er 18. november til 15. december.

Pakkerne, der uddeles hver 14. dag, indeholder almindelige madvarer, som æg, ris, frugt, kød, kartofler med meget mere. Foto: Jakob Lerche

En sidste udvej

Hjælpen, der kun gives til familier med hjemmeboende børn, er derfor i udgangspunktet tænkt som en sidste udvej, når familierne har prøvet alle andre foranstaltninger, der er til rådighed i det kommunale system.

Familierne har forskellige bevæggrunde for at få hjælpen. Mens nogle gennemgår svære skilsmisser, står andre midt i komplicerede sygdomsforløb, mens andre igen har længerevarende økonomiske problemer. Nogle har en dansk baggrund, andre en udenlandsk. Men ens for familierne er, at de har brug for et økonomisk frirum til at kunne ændre deres situation.

Køb af julemærke

Lions Club Randers Gudenaa har besluttet, at indtægterne fra salget af årets digitale julemærke skal indgå i Randers Julehjælp.Motivet for årets mærke Randers Amtsavis' bygning i Nørregade, hvor avisen har haft til huse i næsten 200 år.

Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket:

Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319.

Skriv mail-adresse og "julemærke" i meddelelsesfeltet.

Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Alle, der køber et julemærke, deltager samtidig i Lions Julelotteri om gaver til en samlet værdi af minimum 15.000 kroner. Vinderne trækkes i begyndelsen af januar næste år.

Stiftet i 2009

Kirkernes Familiehjælp blev stiftet i 2009 som et samarbejde mellem de fire frikirker i Randers - Kronjyllands Frimenighed, Pinsekirken, Den evangeliske Frikirke og Assentoft Frikirke.

Anledningen var, at en socialrådgiver fra Randers Kommune ringede til en af frikirkepræsterne. Socialrådgiveren ville høre, om præsten eller menigheden kunne hjælpe den familie, som hun sad med, og som ikke havde penge til at holde jul for. Selv kunne hun ikke hjælpe på grund af de rammer, der gælder for, hvad en familie kan få hjælp til.

Det kunne præsten naturligvis ikke sidde overhørig. Der blev etableret en kontakt mellem de fire frikirker, og Kirkernes Familiehjælp var en realitet.

Ekstra maduddeling

Siden har frivillige fra de fire menigheder hver 14. dag stået for uddeling af mad til udsatte børnefamilier, og i en årrække blev der også juleaften for familierne, men det har Kirkernes Familiehjælp måtte opgive for et par år siden. I dag består julehjælpen i en ekstra maduddeling den 19. december.

Maduddelingen bidrager frikirkerne til gennem et fast årligt bidrag, der suppleres af kommunale midler og donationer fra private såvel som fonde, mens det primært er kirkernes menigheder, der donerer tøj til tøjuddelingen.

Et sted mellem 20 og 25 familier - svarende til 70-80 personer - besøger Kirkernes Familiehjælps maduddeling to gange om måneden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];