Annonce
Randers

Hjemmearbejdspladser vinder frem

Dandomain er en af de randrusianske virksomheder, som har hjemmearbejdspladser. Arkivfoto

Cirka hver fjerde dansker arbejder hjemmefra en gang i mellem. En af dem har 148 kilometer til sin arbejdsplads, Dandomain i Randers.

Hjemmearbejde eller distancearbejde vinder frem i Danmark. Cirka hver fjerde dansker arbejder en gang i mellem via computer eller telefon hjemmefra privaten.

En af dem er den 37-årige infrastrukturarkitekt Thorbjørn Toft, der bor i Vamdrup i Sønderjylland, men arbejder hos en af landets største it-virksomheder indenfor webhosting og webshops, Dandomain i Randers.

Han har 148 kilometer på job, men nøjes nogle gange med få meter. Nemlig, når han napper en hjemmearbejdsdag og kun tager de få skridt fra morgenbordet til skrivebordet i sit hjem.

På Dandomain lægger direktøren vægt på, at medarbejderne er sammen på arbejdspladsen og indgår i et familielignende arbejdsfællesskab. Men hjemmearbejde er udbredt og anvendes som lokkemiddel, når vigtige medarbejdere skal tiltrækkes.

Thorbjørn Toft bestemmer selv hvornår, han arbejder:

- Jeg arbejdede fra klokken ti i aftes til halv to i nat med at kode. Jeg var inde i zonen, lyttede til musik, og der var ingen afbrydelser, fortæller Thorbjørn Toft, da avisen møder ham og hans chef, administrerende direktør Ronnie Bach Nielsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce