Annonce
Randers

Hjemmeplejen i Randers minimerer smittefaren

Hjemmeplejen forsøger at mindske smittefaren, når kommunens ældre skal have hjælp til for eksempel rengøring. PR-foto
Hjemmeplejen minimerer besøgene ved de ældre. De ældre har selv haft forslag til, hvad de selv kan klare i denne periode, så man mindsker smitterisiko ved færre besøg fra kommunens personale.

Randers: For at mindske risiko for corona-smitte minimerer hjemmeplejen i Randers sine besøg hos borgerne til de mest nødvendige. Det udekørende personale fra Kollektivhuset i Randers har haft kontakt med cirka 150 borgere for at høre, hvordan de er mest trygge ved at modtage hjælp til rengøring i forbindelse med corona. Borgere, som har brug for pleje og omsorg, modtager fortsat hjælp uændret.

- Vi greb røret, ringede rundt og fik en snak med borgerne om situationen. Vi har haft en god dialog med dem, og de har været meget glade for, at vi har kontaktet dem. De har selv haft forslag til, hvad de selv kan klare i denne periode, så vi mindsker smitterisiko ved færre besøg fra vores personale, som kommer rundt til mange borgere hver dag, fortæller Ditte Juliussen Thomsen.

Hun er social- og sundhedsassistent og disponent på Kollektivhuset i Randers.

Medarbejderne i hjemmeplejen på Kollektivhuset har kontaktet deres borgere af to omgange: Første gang da regeringen lukkede for unødig aktivitet 11. marts og igen 25. marts ved forlængelsen af nedlukningen til efter påske. Borgere, som har brug for pleje og omsorg, og som ikke kan klare sig selv, modtager fortsat uændret hjælp i hjemmet.

- Det har været en afvejning af, hvad der er mest livsnødvendigt behov for, og hvad der kan undværes i denne periode. Nogle borgere får mere hjælp af deres nærmeste pårørende, indtil vi er tilbage til normalen. I nogle tilfælde er vi nødt til at være lige så meget til stede som før, da det er yderst nødvendigt, at vi kommer hos nogle borgere flere gange dagligt. Vi har aftalt med borgerne, at de kan ringe til os som de plejer, hvis de har den mindste brug for hjælp, forklarer Ditte Juliussen Thomsen.

Annonce

Forskudte grupper

Ud over at følge regeringens retningslinjer og Randers Kommunes instrukser, møder medarbejderne i hjemmeplejen på Kollektivhuset ind i forskudte grupper, så de mindsker risikoen for at smitte hinanden, hvis der skulle opstå sygdom. Det skal være med til at forebygge, at der opstår mangel på personale i hjemmeplejen, og at borgerne fortsat modtager kommunens service i forbindelse med corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce