Annonce
Østjylland

Hjemmerøvere truede med økser og strømpistoler

To ud fire hjemmerøvere er blevet dømt i retten i Randers for et voldeligt overfald med økser og strømpistoler. Arkivfoto

Et særdeles groft hjemmerøveri har nu fået sit punktum ved retten i Randers med én dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling og en til fængsel i halvandet år. Til gengæld går to mænd fri, som politiet ikke har kunnet finde.

Annonce

Randers: En 42-årig mand blev for et år siden overfaldet i sit eget hjem i Vivild og slemt tilredt, da fire maskerede mænd trængte ind i huset med økser og strømpistoler. En bekendt, som var på besøg hos den 42-årige, blev også udsat for vold.

Nu har sagen fået et punktum, i hvert fald for to af de fire gerningsmænd.

En 38-årig mand er blevet dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling uden fastsat længstetid, mens hans 31-årige kammerat blev idømt halvandet års fængsel, oplyser Østjyllands Politi.

De to mænd, der begge kommer fra Syddjurs, blev dømt for sammen med to ukendte gerningsmænd at have trængt ind i den 42-åriges hjem, og bevæbnet med økser og strømpistoler truede de sig til flere tusinde kroner i kontanter, en salonriffel samt nogle overvågningskameraer. Det skete tidligt om morgenen 12. januar 2017.

Annonce

Stak med kniv og havde narko

Under røveriet udsatte gerningsmændene begge mændene for vold.

Det gik værst ud over beboeren.

- Han blev blandt andet skåret i en finger, så en sene måtte sys. Og han blev kørt på skadestuen og var indlagt i flere dage, oplyser anklager Cathrine Brunsgaard Jacobsen, Østjyllands Politi.

Inden røverne forlod stedet, truede de den 42-årige mandlige beboer med at slå ham ihjel, hvis han meldte episoden til politiet.

Begge blev dømt for røveri i privat hjem, vold og vidnetrusler. Begge nægtede sig skyldige.

Anklageren oplyser, at den 42-årige stadig har psykiske mén efter overfaldet.

Annonce

Stak med kniv

Den 38-årige gerningsmand blev også dømt for besiddelse af narko med henblik på videreoverdragelse og for nogle dage tidligere at have stukket den mandlige beboer i underkroppen med en kniv.

Han blev også dømt for et røveri i Kiwi i Hornslet begået 8. januar, hvor han slog en ekspedient og truede ham med tæsk, inden han stak af med en flaske sprut og en øl.

Den 38-årige gerningsmand ankede dommen, mens den 31-årige udbad sig betænkningstid.

Hvad angår motivet, er politiet på bar bund. De tiltalte, der jo nægtede, fik politiet ikke noget ud af. Og ofrene mente ikke, at der var uoverensstemmelser, der kunne forklare overfaldet.

- Men det her er ikke et almindeligt hjemmerøveri i gængs forstand. Parterne har kendt til hinanden på forhånd, og de har været uenige om noget. En kort overgang har ham, der blev dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling, også boet hos offeret, siger Cathrine Brunsgaard Jacobsen, der tilføjer, at det ikke lykkedes at finde de sidste to medgerningsmænd til overfaldet.

- Nej, desværre. Vi har udtømt alle muligheder men har ikke kunnet finde frem til dem, siger anklageren.

Annonce

Tilfreds anklager

forfHun er tilfreds med dommen.

- Jeg er tilfreds med, at retten dømte den ene gerningsmand til anbringelse på psykiatrisk afdeling. Det er meget alvorligt at lave røveri i privat hjem, og det afspejler dommen vedrørende anbringelse til fulde, siger hun.

Sagen, der var færdigefterforsket allerede først i maj, blev startet op ved retten i Randers i august men blev først afsluttet i byretten onsdag.

- Politiet har formået at færdigefterforske sagen hurtigt, selv om der ligger et større efterforskningsarbejde bag. Men sagen har haft et usædvanligt forløb, og det er grunden til, at der først godt et år efter er faldet dom i sagen. Jeg er derfor af hensyn til alle implicerede godt tilfreds med, at der nu endelig er sat et foreløbigt punktum i sagen, siger anklageren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce