Annonce
Østjylland

Hjemmeskole dag 11: Lineære funktioner?? Kom nu med noget, vikaren kan forstå

Sylvester (tv), Viola og Hugo er ved at have fået de nye rutiner i hjemmeskolen på plads. De ved, hvor de skal finde dagens opgaver, og der er ikke så lang vente til på platformene. Det er dog stadig frustrerende for vikaren at hjælpe med matematiske emner som lineære funktioner, men heldigvis er der også andet mere opmuntrende på skemaet. Privatfoto
Den tredje uge med hjemmeskole er skudt i gang. Vikaren har fået flere grå hår, og især matematikken er en uvelkommen gæst i klasselokalet. Men vi hænger i, godt hjulpet af mere selvhjulpne børn og Google.
Annonce

AARHUS: Hvornår har du sidst sat dig ned og lavet et par lineære funktioner? For 10, 15 eller som i mit tilfælde 30 år siden? Jeg må indrømme, at det ikke er lineære funktioner, jeg har brugt mest i mit liv indtil nu. Og faktisk har de skullet graves frem fra så fjernt et sted i hjernebarken, at jeg tvivler på, de nogensinde rigtig har lagret sig.

Måske var jeg syg den dag i 8. klasse, hvor vi havde om emnet, der - for de ikke indviede - handler om at forudsige, hvordan en graf bevæger sig i et koordinatsystem og så lave en forskrift for det.

Det er ikke noget, man gør for hyggens skyld, skulle jeg hilse at sige. For det er svært nok at forklare noget for andre, som du godt kan forstå, men når du selv kun forstår antydningen af emnet, så er det ikke den nemmeste opgave.

Så er det, at det kunne være skønt med en hjemmeskole for dem der hjemmeskoler, så vi matematik-forskrækkede vikarer kunne blive lidt bedre klædt på til opgaven.

Vi googler en masse og er blevet bedste venner med håndbøger som "Hjælp dit barn med matematik", der ellers stod og samlede støv i reolen, og gør det så godt, vi kan.

Så må de rigtige lærere samle op, når den normale skoledag engang vender tilbage.

Hjemmeskole

Sylvester (15), Viola (12) og Hugo (9) har deres hverdag på Frederiksbjerg Skole i Aarhus, hvor de går i 8., 5., og 3. klasse.

Kirstine er journalist på Århus Stiftstidende og skriver hjemmefra i disse dage. Samtidig underviser hun, ligesom forældre landet over, børnene hjemme de kommende uger, da skolen er lukket på grund af coronaepidemien.

Familien, som også tæller far Jonas, bor i Åbyhøj.

Annonce

Nye rutiner

Men ellers har vi det godt. Der er kommet en hverdag ind i hjemmeskolen, hvor børnene efterhånden selv ved, hvor de skal gå ind og hente dagens opgaver. De elektroniske platforme arter sig bedre, og ventetiden er til at holde ud.

- I starten var det svært, men jeg har vænnet mig til den måde at lave skole på. Jeg bliver hurtigere færdig med opgaverne og har ikke så meget brug for vikarens hjælp. Men jeg savner mine venner og skolen generelt, siger Viola på 12 år.

Det samme gør hendes storebror, Sylvester på 15, der frygter, at skolen først starter igen efter sommerferien.

Han var dog lidt mere optimistisk efter statsministerens tale mandag eftermiddag.

- Men lad os nu se, for folk gør stadig lidt, hvad de vil, så det kan gå begge veje, lyder det pessimistisk fra teenageren, der glæder sig til gensyn med skole og venner.

- Og klubben, for det er jo nærmest mit andet hjem, tilføjer han.

Annonce

Costa del Baghave

Nu må vi se, hvornår det bliver.

Hjemmeskolen er gået ind i sin tredje uge.

Endnu en uge med en masse skolearbejde fra alle faglige hylder. Men også med hyggelige videohilsner fra de søde lærere, elektroniske udgaver af klassens time, hvor ungerne lige får hilst på hinanden og mere tid sammen som familie.

For vi er meget mere sammen alle sammen, end vi har været længe. Et nærvær, vi ellers plejer tage på ferie for at dyrke, men som nu udspiller sig i Costa del Baghave.

Nu glæder jeg mig bare til, at det ikke er lineære funktioner, men noget andet og langt mere hyggeligt, vi er sammen om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce