Annonce
Læserbrev

Hjernerystelse – det kan faktisk behandles

Læserbrev: Da jeg fik en hjernerystelse for godt to år siden, opdagede jeg, hvor lidt hjælp man får fra sundhedsvæsenet. Jeg har selv fundet frem til behandling – og selv betalt. Men den mulighed er det ikke alle, der har. Det betyder, at vi har et stort problem med ulighed i sundhed her.

Hvert år rammes cirka 25.000 danskere af hjernerystelse, og cirka 15 procent får langvarige følger. Nogle lider af det i årevis.

De langvarige følger, som ikke behandles, bevirker i mange tilfælde, at patienterne mister deres job og ender med at ryge ud af dagpengesystemet. Det er et meget stort problem for de ramte og deres pårørende, og det er principielt forkert, at vi i det danske sundhedsvæsen dermed fuldstændig har svigtet en stor patientgruppe.

Indtil nu. For nu er der hjælp på vej.

Jeg har rejst sagen i Randers Byråd, via socialudvalget samt sundheds-, idræts- og kulturudvalget, og sagen behandles på byrådsmødet mandag 18. maj.

Efter at jeg tog sagen op, forlyder det nu, at Randers Kommune gerne vil samarbejde med Hammel Neurocenter om et helt nyt behandlings- og træningstilbud til borgere med hjernerystelse. Jeg har desuden fremsendt en videnskabelig rapport, der beskriver de gode resultater af synstræning for borgere med hjernerystelse.

Randers Kommune og Region Midtjylland har sammen stillet sig i spidsen for et tværsektorielt samarbejde for hele Randers-klyngen, det vil sige Randers Kommune, Norddjurs Kommune, Syddjurs Kommune og Favrskov Kommune. Arbejdsgruppens formål er at belyse mulighederne for rehabilitering af børn og voksne med langvarige følger efter hjernerystelse. Arbejdsgruppen har taget kontakt til Dansk Center for Hjernerystelse, som er et videnscenter under Sundhedsstyrelsen, oprettet i 2019. Her er man i fuld gang med at udarbejde en national klinisk retningslinje for behandling af hjernerystelse.

Dermed ser det nu endelig ud til, at der er nyt håb for patienter med hjernerystelse. Jeg har store forventninger til de nye tiltag og vil følge sagen tæt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Erhverv

Falck fyrer 300 ansatte i Danmark

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce