Annonce
Sport

Hjort roser tilknytningen af mentaltræner: Vi er alle sammen mærket

Anne Sofie Hjort tror på, at Randers HK-truppens samarbejde med mentaltræner Lena Frier kommer til at gavne holdet. Arkivfoto: Annelene Petersen

Anne Sofie Hjort har tidligere arbejdet med mentaltrænere, og bagspilleren yder stor opbakning til, at mentaltræner Lena Frier er blevet tilknyttet spillertruppen i Randers HK efter en hård periode.

Annonce

Randers: Seks nederlag i træk sætter sine spor i ligatabellen, men det er også en mental lammer til Randers HK-spillerne, som sandsynligvis mest af alle ønsker det anderledes.

Mentaltræner Lena Frier er blevet ansat til at tage hånd om Randers HK-truppens mentale kvaler, og beslutningen om at sætte fokus på den mentale del falder i god jord hos Anne Sofie Hjort.

- Jeg føler mig overbevist om, at det i hvert fald ikke skader noget. Jeg tror på, at der ligger meget mentalt, som man kan rykke ved. Vi er ikke blevet dårligere håndboldspillere over de seneste måneder, men lige nu fungerer det bare ikke, som vi gerne vil. Derfor synes jeg, at det er et rigtig godt initiativ, lyder der fra Anne Sofie Hjort, der flere gange tidligere i karrieren har arbejdet med mentaltrænere.

Lena Frier har været tilknyttet Randers HK-truppen siden nederlaget til Aarhus United i starten november. Ifølge Anne Sofie Hjort er det mentale arbejde en proces, men hun har ikke lyst til at åbne op for processens konkrete arbejdsfaser.

- For mig er det et intimt rum, vi har sammen med Lena, hvor vi snakker om en masse ting. Det er noget, vi arbejder med som hold, og det fungerer bedst, hvis vi ikke involverer andre i det arbejde. Vi er inde i en hård periode lige nu, og arbejdet med Lena er et godt rum, hvor vi kan arbejde med nogle ting, som forhåbentlig kan være med til at hjælpe os i de perioder, hvor filmen er knækket, fortæller Anne Sofie Hjort.

Annonce

Ikke kun mentalt

I løbet af efteråret har Randers HK indkasseret tocifrede nederlag hele fem gange. Kampe, hvor bunden er faldet ud af holdet, men ifølge bagspilleren kan man ikke blot skyde skylden på mentale udfordringer.

- Der er helt sikkert noget mentalt, men der er mange parametre at rykke på. I min verden er det fordelagtigt at tage hånd om både den mentale og fysiske del, når man er i en hård periode, som vi er det, fortæller Anne Sofie Hjort, der tror på, at samarbejdet med Lena Frier bekommer Randers HK-truppen godt.

- Jeg tror, at vi kommer langt ved at få snakket om tingene, og dermed tror jeg også, at samarbejdet kommer til at gavne os.

Føler du selv, at du er mentalt ramt af de seneste måneders mange nederlag?

- Jeg føler, at vi alle sammen er mærket af situationen. Det er sjovest at vinde kampe, og det er sjovest, når kollektivet fungerer. Så ja, jeg synes, at det har været en hård periode, siger Anne Sofie Hjort.

Randers HK har netop været på træningslejr i Club La Santa på Lanzarote.

Den næste opgave venter mellem jul og nytår, når holdet skal kæmpe om årets pokaltitel i Final 4. Randers HK møder Nykøbing-Falster Håndbold i den ene semifinale, mens det andet semifinaleopgør står mellem Team Esbjerg og Odense Håndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Voldsom brand i nat på Husarvej

Sport For abonnenter

Håndbolddvale, hjemsendelse og hjælpepakke i bakspejlet: - Selvfølgelig er vi ramt, men jeg ligger ikke søvnløs

Annonce