Annonce
Randers

HK-medlemmer fik sidste år over 60 mio. kr. i erstatninger og efterbetalinger

Formand for HK Privat Østjylland, Søren Sørensen, kalder det "dybt foruroligende" at fagforeningen sidste år hentede over 60 millioner kroner hjem til medlemmer i erstatninger og efterbetalinger. Foto: HK
Østjyllands største fagforening HK Østjylland hentede sidste år over 60 millioner kroner til sine medlemmer i erstatninger og efterbetalinger. Dybt foruroligende, siger formand.

Randers: "Det er dybt foruroligende", siger formand for HK Privat Østjylland, Søren Sørensen i en pressemeddelelse, hvori man fortæller, at Østjyllands største fagforening sidste år hentede 60.711.419 kroner i erstatninger og efterbetaling som følge af bl.a. usaglig opsigelse, konkurs, arbejdsskader, manglende udbetaling af løn, feriepenge, pension eller fritvalgsordning og forskelsbehandling.

- Det er også dybt foruroligende, at der er så mange elever, som oplever problemer i deres første møde med arbejdsmarkedet, og at det åbenbart stadigvæk er moderne at diskriminere pga. køn, siger Søren Sørensen.

En del af sagerne drejer sig om de helt unge, der lige er kommet ind på arbejdsmarkedet. Unge i elevjobs kender ikke ret meget til deres rettigheder, og nogle af dem arbejder i et ret hårdt psykisk arbejdsmiljø.

Annonce

Mange sager

- Folk stiller ofte spørgsmålstegn ved, hvorfor de skal være medlem af en fagforening, fordi de mener, at de nemt kan klare konflikterne selv eller vælge en af de billigere uden faglig ekspertise. Men de mange sager, vi har haft i 2019, vidner om et stort behov for en fagforening, der reelt kan hjælpe, siger formanden for HK Søren Sørensen.

Søren Sørensen påpeger, at man med opgørelsen har hentet flere penge til medlemmerne, end de har betalt i kontingent.

HK Østjylland forhandler og aftaler overenskomster for såvel private som offentligt ansatte inden for bl.a. butik, kontor, administration, regnskab, it, laboratorier og markedsføring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Ekstraordinær og rørende hjælpsomhed fra vennepar: Kørte 800 kilometer for at hjælpe ægtepar hjem i karantæne

Annonce