Annonce
Randers

Hofteoperation blev startskuddet til det første Stevnstrup Løb

Mette Faurskov og Annette Abild (th) står bag det spritnye Stevnstrup Løb. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Anette Abilds genoptræning efter en hofteoperation udmønter sig på søndag i et motionsløb med næsten 300 deltagere.
Annonce

STEVNSTRUP: Søndag formiddag sendes 293 løbeglade mennesker afsted fra Munkholmhallen i Stevnstrup til 3, 5 og 10 kilometers løbeture. Den lokale idrætsklub I. F. Alliancen står bag dette første Stevnstrup Løb - som absolut ikke bliver det sidste, fortæller Mette Faurskov, der er formand for klubbens håndboldafdeling.

- Vi har oplevet så fornem en opbakning til løbet, at jeg godt allerede vil nu slå fast, at det her bliver en tilbagevendende tradition i Stevnstrup, siger hun.

Om man løber stærkt eller måske bare spadserer sin rute er ikke vigtigt. Jeg havde selv sat mig for at løbe fem kilometer. Jeg har testet, at det kan jeg godt - selvom det absolut ikke kommer til at gå hurtigt

Annette Abild, medarrangør af Stevnstrup Løbet

Annonce

Mål for genoptræning

Baggrunden for, at I.F. Alliancen har stillet sig bag initiativet, er en hofteoperation, som Anette Abild har været igennem.

- I forbindelse med min genoptræning efter operationen fik jeg at vide, at jeg skulle sætte mig et mål. Jeg bestemte mig for en målsætning, der hed at løbe fem kilometer. Men da jeg så begyndte at lede efter et løb i nærheden af Stevnstrup, fandt jeg ingenting.

Derfor kontaktede Annette Abild sin gode ven Mette Faurskov fra idrætsklubben, og hun var med det samme med på ideen: Et regulært Stevnstrup-løb.

- Selv om vi ikke selv havde tænkt tanken om et Stevnstrup Løb.

Da planerne første gang blev vendt, forestillede Annette Abild og Mette Faurskov sig måske et helt lokalt løb med 150 deltagere. "Hvis vi var heldige".

Annonce

Det greb om sig

- Men da vi så gik i gang, greb det om sig. Vi kontaktede DGI, som på søndag sørger for, at løbet starter og slutter under en rigtig portal, og at løberne kommer til at løbe med chips, siger Mette Faurskov.

Oprindeligt havde de to kvinder tænkt på deres løb som en helt lokal begivenhed.

- Men selvfølgelig skal alle have mulighed for at løbe med. Det har resulteret i, at vi har lukket for tilmelding med 293 løbere på listen. Det har da skabt lidt bitterhed over, at man ikke længere kan melde sig til løbet. Men vi er nødt til at sikre os, at ruten kan bære alle de løbere, siger hun.

Arrangørerne har også været i den heldige situation, at Stevnstrups lokale erhvervsliv har bakket så fornemt op om initiativet, at de har været nødt til at stoppe for flere sponsorer: Der er ganske enkelt ikke plads til flere navne eller logoer på løberne.

- Stevnstrup Løbet har udviklet sig til at blive en folkefest. Og det er netop en fest for alle.

Annonce

Klapvogne og fuld fart

Løberne har tre ruter at vælge imellem, så der er både løbeture for familien med en klapvogn, de større børn - og voksne, der måske gerne vil løbe stærkt.

- Men om man løber stærkt eller måske bare spadserer sin rute er ikke vigtigt. Jeg havde selv sat mig for at løbe fem kilometer. Jeg har testet, at det kan jeg godt - selvom det absolut ikke kommer til at gå hurtigt, fortæller Annette Abild.

Og lidt kendis-støv er det også lykkedes arrangørerne at få drysset ud over deres første Stevnstrup Løb: Randers tidligere borgmester og nuværende folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen har meldt sig til at bemande en post ved Brugsen i Stevnstrup og holde øje med, at alle løber den rigtige vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakter fra comebacksejren mod OB: To af profilerne strålede klarest i flot holdpræstation

Randers FC

Johnny Thomsen tvivler på flere kampe efter skade: Kan ikke undgå at blive rørt over hyldest

Annonce