Annonce
Randers

Hold øje med automaten: Din parkeringsbillet kan pludselig blive dyrere - eller billigere

På de kommunale parkeringsautomater i Randers kan man læse, hvad en times parkering koster på lige netop det pågældende sted. Men taksterne er forskellige, alt efter hvor i byen man tjekker ud. Arkivfoto: Annelene Petersen
Det er muligt at tjekke ud overalt i byen, når man har betalt for kommunal parkering. Men prisen er ikke den samme.

RANDERS: Når du stiller din bil på en kommunal betalings-parkeringsplads, kan du læse på automaten, at du kan tjekke ud igen ved alle de opstillede automater i midtbyen.

Det har Simon Dam benyttet sig af. I hvert fald indtil han fandt ud af, at prisen for parkeringen afhang af, hvor han tjekkede ud - ikke af hvor han havde parkeret.

- Det gik op for mig, da jeg en dag undrede mig over, at jeg pludselig var kommet til at betale mere for min parkering, end jeg havde regnet med, fortæller han.

Som eksempler peger han på to automater i midtbyen: Betalingsautomaten ved Tinghuset og automaten i St. Voldgade. Og læser man på automaterne, kan man ganske rigtigt se, at ved Tinghuset koster det 8,50 kroner i timen at parkere - mens prisen i St. Voldgade er 10,50 kroner.

- Jeg troede, det var en fejl på kommunens automater. Men det er det tilsyneladende ikke. Jeg havde forventet, at forskellen i parkeringspris straks ville blive fjernet. Og det ville have været ganske enkelt at gøre: Alle automaterne "taler" jo med hinanden - og ved, hvor man har tjekket ind, siger Simon Dam, der er IT-supporter.

- Systemet er indrettet sådan ud fra et ønske om at tilgodese de bilister, der kan acceptere at gå lidt længere ind til midtbyen. Men det er noget, vi faktisk genovervejer lige nu. Men indtil videre må man bare konstatere, at sådan er det, siger Stine Hedegaard, der er trafikplanlægger ved Randers Kommune.

- Jeg er godt klar over, at det her ikke handler om de store beløb. Men jeg må sige, at det pikerer min retfærdighedssans, siger Simon Dam.

Stine Hedegaard kan ikke sige, om ordningen betyder flere eller færre parkeringskroner i kommunekassen.

Systemet er indrettet sådan ud fra et ønske om at tilgodese de bilister, der kan acceptere at gå lidt længere ind til midtbyen.

Stine Hedegaard, trafikplanlæger ved Randers Kommune

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce