Annonce
Erhverv

Hold styr på din drikkedunk

Nicholas Skovby (tv.) og Niclas Møller har brugt mange kræfter på at lancere deres lille simple produkt til fitness-folket. Foto: Jørgen Høg

To unge mænd fra Horsens er klar til at erobre verden med deres unikke og simple hjælpemiddel til fitness-atleter.

- Jeg er bare typen, der hele tiden får nye ideer, og denne gang skulle der bare bruges et velcrobånd, en kapsel og en stærk magnet.

Niclas Møller er 27 år og uddannet metalsliber og robotoperatør. En dag indså han efter mange års fitnesstræning, at det flød med drikkedunke i centeret, og han bemærkede unødvendigheden i at bukke sig ned efter sin drikkedunk. Det blev udgangspunktet for en smart opfindelse og en god forretning.

Efter kort tid førte det til, at han sammen med vennen Nicholas Skovby, 26 år og uddannet industritekniker og produktionsteknolog, blev hovedkræfterne bag et spirende iværksættereventyr med base i Vitus Bering Innovation Park i Horsens.

Produktet løser i dag på simpel vis et stort problem for mange, når de går fra redskab til redskab i et fitnesscenter.

Produktet består af et velcrobånd, som man kan trække rundt om sin drikkedunk. Båndet er forsynet med en kapsel i blød, kraftig plast med en stærk magnet, og på den måde kan man hænge sin drikkedunk på alle former for metal, og dermed er produktet velegnet til de mange træningsmaskiner.

- Vi har i dag mulighed for at få produkter til at arbejde for os og ikke omvendt. Dermed kan vi eliminere små daglige udfordringer og fremme effektiviteten i vores liv. Hvis vi ser på sportsgiganten Nike, møder vi den samme trend, de lancerede i 2016 deres selvsnørende sko af samme årsag.

- Brug dit netværk, og husk de sociale medier. Alene på Facebook findes der en gruppe med over 35.000 medlemmer, der hjælper og rådgiver iværksættere som os, store og små.

[i]Niclas Møller, grundlægger, Hang Products[/i]

Hang Products

Hang ApS er en start up-virksomhed etableret i Horsens i 2015 af Niclas Møller og Nicholas Skovby.Firmaet har udviklet et magnetisk ophæng til fitnessfolkets drikkedunk, så man nemt kan hænge den op på en maskine, mens man træner.

Produktet består af en magnet, en kapsel og et velcrobånd, så man let kan hænge sin drikkedunk op på maskinerne i et fitnesscenter. At magneten er så kraftig, at den kan bære en fyldt flaske, er et vigtigt salgsargument. Foto: Jørgen Høg

Uddannet på Vola

Niclas Møller håber på det store internationale gennembrud for det universale flaskeophæng, men han har opgivet at søge patent på sin idé, for som han erkender:

- Den er nok for nem at kopiere, så vi skal bruge formuer på advokatregninger, hvis vi skal beskytte vores idé. Vi udnytter i stedet, at vi er først på markedet, og brander os hårdt på kvaliteten.

Niclas og Nicholas er uddannet sammen på den anerkendte virksomhed Vola, der producerer højkvalitet udstyr til blandt andet køkkener og badeværelser.

- På Vola blev vi gode venner, og vi begyndte blandt andet at træne sammen. Det var nok der, jeg første gang opdagede, hvor simpelt man kan hjælpe folk med at holde styr på deres drikkedunk, når de er i fitnesscenteret.

Efter en kort tænkepause gik Niclas og Nicholas i gang med at tegne på forskellige projekter i 3D, og de fik blandt andet kontakt med firmaet Davinci i Billund, som kunne hjælpe dem med at printe i høj kvalitet 3D.

- Siden har vi gennemført en række småjusteringer, men det færdige produkt minder faktisk ganske meget om de første tegninger og prints, vi lavede, fortæller Niclas.

Annonce

Alene på markedet

- Vi har lavet en stor markedsundersøgelse, der viser, at vores produkt er unikt. Der findes i dag ikke noget konkurrerende produkt på markedet, så nu satser vi på hurtigt at erobre vores del af markedet ved at være first mover og blive en global aktør, pointerer Niclas Møller.

Virksomheden har i dag kontrakt med 23 forhandlere, blandt andet to fitnesskæder, og lige nu sælges produktet i Danmark, Tyskland, Australien og i mindre omfang i Finland.

- Vi forhandler desuden for tiden med en partner i Storbritannien samt Irland, som er meget store på fitnessmarkedet. Forhandlingerne er endnu ikke afsluttet, da den britiske partner ønsker at købe eneretten til produktet på det store marked, og vi er nødvendigvis ikke interesseret i at sælge vores eneret på dette lukrative marked. Nu får vi se, om det ender med en aftale, siger Niclas Møller.

Annonce

Samlet i Danmark

Produktet bliver samlet i Danmark, men nogle af de enkelte dele bliver købt i udlandet.

- Vi køber eksempelvis den kraftige magnet i Kina. Kapslen får vi produceret herhjemme, og en del af produktionen foregår hos firmaet Horshøj i Horsens, som vi har et fantastisk samarbejde med. De kan levere med en meget kort reaktionstid, når vi bestiller nye varer, og det er en stor fordel for os.

Produktet henvender sig til mange forskellige målgrupper.

- Lige nu vokser vi massivt i målgruppen almindelige fitnessatleter, efter at vi i begyndelsen gik mere efter kunder med rygproblemer eller kunder, der lider af voldsom overvægt. Disse to grupper har problemer med konstant at bukke sig ned efter deres drikkedunk. Gravide kvinder, der ønsker at træne, mens maven vokser, har været en anden solid målgruppe for os, oplyser Niclas Møller.

- Vores omsætningen vokser støt måned for måned, men vi kan ikke leve af vores forretning endnu. Vi har bevidst valgt en webshop fra, da vi oplevede, at der var alt for mange omkostninger og arbejdstimer forbundet med shoppen, nu satser vi i stedet på et fintmasket globalt forhandlernet.

Annonce

Break even næste år

Målet er at ramme break even næste år, og at virksomheden i 2018 runder en omsætning på et pænt millionbeløb.

- Vi har selv stået for alle investeringer i Hang ApS. Vi har nok investeret mere end 200.000 kroner i virksomheden, og indtil nu har vi ikke inddraget eksterne investorer. Vi har fået hjælp fra fællesskabet her i Vitus Bering Start Up i Horsens med adgang til rådgivere og forretningsfolk. Vi kan desuden trække på erfarne folk fra Vitus Bering Innovation Park og på den måde få uvurderlig hjælp fra erhvervsadvokater og andre vigtige faglige kompetencer.

Annonce

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Randers

69-årig kørte fra færdselsuheld: Politiet troppede op hos ham kort efter

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Annonce