Annonce
Randers

Hornbæk Bageri genåbner lukket bager

Hornbæk Bageri - nu også på Skanderborggade i Vorup. Bageren på Skanderborggade er genåbnet med butikschef Michella Dornhoff bag disken. Foto: Richard Sylvestersren.

Butiksdøden i Randers er afblæst.

Annonce

Butiksdøden i Randers er afblæst.

Denne gang i det sydlige Vorup.

Her er det lukkede bageri på Skanderborggade nemlig genåbnet - og ikke nok med det. Forretningen og bageriet står foran en større renovering med nyt loft og gulv, udseende, inventar - og varer.

Vorup Bageri har samtidig taget navneforandring til Hornbæk Bageri - for det er nemlig det velkendte Hornbæk Bageri med bagermester Jesper Christensen i spidsen, der har købt bagerforretningen.

Jesper Christensen er ikke ukendt med forretningen i Vorup, som han indtil for fire år siden drev sammen med bagermester Torben Holm. Siden skiltes deres veje, indtil Torben Holm i foråret måtte lukke sin forretning. Nu har Jesper Christensen, Hornbæk Bageri, så købt og genåbnet forretningen i det sydlige Vorup.

»Vi er i gang med renovere både facaden og indendørs. Der har været bagerforretning i lokalerne i mange år. Så selvfølgelig skal der kunne drives en bager i det sydlige Vorup igen. Alt andet ville da være tosset«, lyder det fra bagermester Jesper Christensen.

Efter planen skal der også i fremtiden fremstilles brød på stedet i de til den tid toprenoverede bageri-lokaler. I brødkurvene og på hylderne vil der blive suppleret med et yderligere udvalg af kager, brød og sandwiches m.m. fra de store produktionslokaler i Hornbæk Bageri på Fladbrovej.

Mens bager-forretninger mange steder i landet er lukket på stribe, går Hornbæk Bageri og bagermester Jesper Christensen dermed mod strømmen med genåbningen af Vorup-bagerforretningen.

»Jeg har ikke haft modgang i finanskrisen, hvor jeg har kørt med samme omsætning og vækst som før. Hvor mange andre i branchen har oplevet et fald på 20 procent ligger vi på et indeks på lige godt de 100«, siger Jesper Christensen.

Hornbæk Bageri består ud over selve det store bageri og forretningen på Fladbrovej 21 også af Meny på Mariagervej (det tidligere Jaco/Super Best) og nu også bagerforretningen på Skanderborggade i Vorup. Til sammen beskæftiger Hornbæk Bageri omkring 60 ansatte, heraf en del deltidsansatte unge.

I disse uger har Skanderborggades bagerforretning sommeråbent i formiddagstiderne frem til klokken 12 med butikschef Michella Dornhoff bag disken. Men efter uge 32 vil bagerforretningen have åbent hver dag fra 6-18 og i weekenden til 16. Som en service til lokalområdet, hvor der ikke er nogen købmand i nærheden, vil bagerforretningen fortsat have salg af diverse kiosk-artikler, cigaretter, mejeri- og pålægs-varer, samt et udvalg af lækre specialiteter - pestoer m.m.

For Hornbæk Bageri i Vorup og Jesper Christensen er det først og fremmest vigtigt at fastholde kvaliteten fra Hornbæk Bageri i den nye Vorup-afdeling.

»Men vi skal også udvikle os som bagerforretning. Jeg har eksempelvis købt en ny sten-ovn til bageriet i Hornbæk. Der kommer info-skærme op i butikkerne og vi udvikler hele tiden produkterne med salg af hjemmebagt fastfood, sandwiches, glutenfri produkter m.m.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce