Annonce
Randers

Hornbæk Bageri jævnes med jorden: Genopstår i ny og endnu større udgave

Indehaver Jesper Christensen købte bageriet i Hornbæk for omkring 12 år siden. Derudover har Hornbæk Bageri en butik med tilhørende produktion i Vorup samt en butik i Meny i Bredstrupsgade. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Hornbæk Bageris ejer vælter til foråret sin butik på Fladbrovej for at bygge en ny og tidssvarende butik, hvor der er plads til at præsentere varerne ordentligt og give bedre kundeflow.

Annonce

Randers: Hos Hornbæk Bageri har det længe været et ønske at få en mere indbydende og moderne butik, og nu er ønsket ved at være mere end blot et ønske.

- Vores håb og mål er, at vi kan gå i gang til foråret eller først på sommeren, siger indehaver Jesper Christensen og fortsætter:

- Det er på tegnebrættet nu, og der er arkitekter, butiksindrettere og entreprenører inde over, siger han.

Bageriet i forbindelse med butikken blev renoveret for to år siden, så nu er det butikken og baglokalerne, der står for tur, og det bliver den helt store omgang.

- Butiksplanerne har været undervejs længe, så der bliver ingen halve løsninger. Vi vælter hele butikken plus de to lejligheder ovenpå og blomsterbutikken ved siden af, og så bliver det hele bygget op igen, siger Jesper Christensen.

Bagermesteren forventer, at arbejdet kommer til at tage mellem 2,5 og tre måneder, og selv om det i den tid ikke vil være muligt at sælge brød og kager fra butikken, så betyder det ikke, at kunderne må undvære rundstykkerne og rugbrødet.

- Det er ikke helt afklaret, hvordan det kommer til at være, men vi regner med at sælge fra nogle salgsvogne - enten på adressen eller ved siden af, siger Jesper Christensen.

Bageriet i forbindelse med butikken fik for to år siden den store overhaling, og nu er tiden kommet til butikken. Den skal til foråret væltes og erstattes af nybyggeri. Fot: Mathias Fredslund Hansen
Annonce

Bedre plads til præsentation

Hornbæk Bageri driver, foruden butikken i Hornbæk, butik i Vorup, hvor der også er produktion, og en butik i Meny på Bredstrupsgade, men begge disse butikker er lige som bageriet i Hornbæk af nyere dato, så det er kun butikken i Hornbæk, der trænger til at blive moderniseret.

- Vi har brug for blandt andet at få højere til loftet og få en mere moderne butik for at kunne følge med, siger Jesper Christensen.

Den ny butik i Hornbæk giver flere kvadratmeter, men Jesper Christensen kan ikke på stående fod huske præcist, hvor meget større den bliver.

- Men vi får mere plads, og der bliver også plads til en kasse mere, så det skulle gerne give mere flow i kundestrømmen, hvilket gerne også skulle give mere salg, siger han.

Det er ellers ikke, fordi salget går dårligt i hverken Hornbæk eller i de andre to af virksomhedens butikker.

- Vi har lagt på omsætningen år for år på nær for en syv-otte år siden, hvor vi lavede en opdeling af ejerskabet, siger Jesper Christensen

For bagermesteren er det primære ønske for den ny butik at få mere plads til at vise varerne frem.

- Vores kvalitet har altid været super, men vi har ikke kunnet lave en god nok præsentation af vores varer, siger han.

Indehaver Jesper Christensen købte bageriet i Hornbæk for omkring 12 år siden. Derudover har Hornbæk Bageri en butik med tilhørende produktion i Vorup samt en butik i Meny i Bredstrupsgade. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce

Ingen kompromis med kvalitet

Skal Jesper Christensen give et bud på, hvorfor det går så godt for virksomheden, så peger han på to afgørende faktorer.

- Jeg kan selvfølgelig ikke sige det med 100 procents sikkerhed, men vi går ikke på kompromis med kvaliteten, og så er der en sammenhæng mellem pris og kvalitet, siger han og uddyber:

- Vi lægger ikke bare oveni priserne, men formår at holde vores indkøbspriser nede, hvilket betyder, at vi har nogle andre priser end eksempelvis Lagkagehuset, siger han.

Et andet parameter i konkurrencen om kunderne er, ifølge Jesper Christensen, det lokale islæt.

- Det er ikke sikkert, at det er det samme, som kunderne i København og Randers efterspørger. Vi forsøger at lytte meget til vores kunder, og især i Hornbæk er kunderne nysgerrige, så der slår nye produkter hurtigere igennem, siger bagermesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Annonce