Annonce
Randers

Hornbæk sætter spaden i jorden til Idræt og Kulturcenter

Sådan kommer Hornbæk Idræt og Kulturcenter til at se ud, når det står færdigt. Tegning: HIKC visualisering
Ildsjæle og kommunen er gået i fælles front for at skabe nye faciliteter til idrætten i Hornbæk. Kunstgræsbanerne er undervejs, og næste sommer står nye omklædningsrum og klublokaler klar.

Hornbæk: Tirsdag 17. september kl. 10 sættes spaden i jorden til en modernisering og udvidelse af klubhuset på Gammel Viborgvej i Hornbæk. Det er næste synlige skridt mod etableringen af Hornbæk Idræt og Kulturcenter.

Lokale ildsjæle har samlet godt syv millioner kroner sammen, og Randers Kommune har bevilget 12,5 millioner til en modernisering af idrætsfaciliteterne i bydelen. For kort tid siden begyndte arbejdet med at anlægge nye fodboldbaner af kunstgræs, og dermed står første fase af Hornbæk Idræt og Kulturcenter klar til brug i sommeren 2020 med nye omklædningsfaciliteter og flere lokaler til klubaktiviteter til både børn, unge og voksne i lokalområdet.

De står bag projektet

Hornbæk Sportsforening, Hornbæk Gymnastikforening og Randers Firma Sport er foreningerne bag Hornbæk Idræt og Kulturcenter, der som navnet antyder også vil samle kulturlivet.

Når første fase af projektet står færdigt til sommer, vil foreningerne arbejde videre med at få realiseret næste fase i deres projekt, som omhandler en såkaldt bevægelseshal.

Mere til flere

- Målet er at skabe nye og flere aktivitetstilbud til det stigende antal indbyggere i lokalområdet, siger Peter Thorsen, der er projektansvarlig for Hornbæk Idræt og Kulturcenter, i en pressemeddelelse fra kommunen.

Blandt andet betyder de nye faciliteter, at Hornbæk Sportsforenings E-sportshold nu får egne lokaler i Hornbæk. Tidligere har computergamerne været henvist til at mødes i lejede lokaler på C. la Cours Skole et par kilometer derfra.

Hornbæk Idræt og Kulturcenter får også et nyt udendørs multiareal til alt fra volleyball, crossfit og petanque - ligesom der vil blive anlagt gå-stier i området.

Respekt for ildsjælene

- Randers Kommune har sammen med DGI og DIF har en målsætning om, at mindst 75 procent af befolkningen er idrætsaktive senest i 2025. Derfor skal Hornbæk Idræt og Kulturcenter også kunne tilbyde et samlet og bredt tilbud, hvor der er plads til både de traditionelle idrætsgrene og nye initiativer under samme tag, forklarer Peter Thorsen.

Louise Høeg, formand for Sundheds-, idræts- og kulturudvalget i Randers Kommune, er fuld af roser:

- Vi vil på alle måder gerne udvikle kommunens fritidstilbud og faciliteterne til det. Kommunen kan dog ikke gøre det uden den lokale opbakning og det engagement, som ildsjælene besidder. Jeg har derfor også stor respekt for det arbejde, som disse ildsjæle lægger for dagen, siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce