Annonce
Randers

Hornbæk Sportsforening fylder 75 år

Coronaen betyder, at HSF afstår fra en jubilæumsreception. Til gengæld udgiver foreningen et digert jubilæumsskrift
Annonce

RANDERS: I Hornbæk Sportsforening har alle blåt blod i årerne, og så hedder de Rasmussen. Sådan har det været i 75 år.

Sådan cirka:

Navnet Niels Rasmussen vil mange nikke genkendende til. Han er HSF’s seneste æresmedlem udnævnt på sin 80 års fødselsdag efter fire årtier som en utrættelig lederskikkelse på mange niveauer. En anden Rasmussen – den gamle gartner Leo – tog sin tørn som spiller, træner og leder i efterkrigsårene, og sammen med fru Marie lagde de grunden til en stribe af børn, børnebørn og oldebørns med efternavnet Rasmussen, som har præget HSF lige siden. Der er snesevis af dem den dag i dag.

Og så spiller HSF i blåt.

Annonce

Jubilæumsskrift

Foreningen blev stiftet den 15. juli 1945. Jubilæumsdagen falder midt i sommerferien og ovenikøbet midt i corona-tiden, så der bliver hverken reception eller fest, fordi man ikke ville kunne samle alle de, der forventeligt ville deltage i en sådan fejring.


Nu gælder det om at bevare vores DNA og det, som Hornbk Idrætsforening står for: foreningskraft med sammenholdet og det sportslige i førersædet

Jim Jensen, formand for Hornbæk Idrætsforening


HSF har i stedet valgt at markere 75-året ved udgivelsen af et fyldigt 90-siders jubilæumsskrift, og det er der, påstanden om det blå blod - Hornbæk Sportsforenings farve – og Rasmussen-dominansen underbygges.

Annonce

Historie

Det var få uger efter slutningen på 2. verdenskrig, at driftige Hornbæk-borgere besluttede at etablere en idrætsforening, så børn og unge mennesker kunne få sig sunde fritidsinteresser med primært fodbold, men også med håndbold. Til start blev der spillet bold på en lejet mark midt i Ndr. Hornbæk, men kort efter stillede gårdejer Anker Mogensen sin mark ved Viborgvej gratis til rådighed. Der var kun det minus, at når der ikke blev dyrket sport, så græssede der køer på marken, og sportsfolkene måtte ofte fjerne kokasser fra grønsværen, inden man kunne gå i gang med træning og kampe.

I dag er Hornbæk Sportsforening rykket et skridt længere, som en del af Hornbæk Idræt & Kulturcenter, der indvies i august og dermed giver HSF og andre foreninger i området et topmoderne idrætsanlæg.

- Nu gælder det om at bevare vores DNA og det, som Hornbæk Idrætsforening står for: foreningskraft med sammenholdet og det sportslige i førersædet, siger formanden Jim Jensen i jubilæumsskriftet.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce