Annonce
Randers

Hornbæk-bager venter stadig på at bygge nyt: Fremtidens Fladbrovej giver store problemer

Jesper Christensen fra Hornbæk Bageri er efterhånden godt træt af at vente på kommunen i forhold til nybygningen af forretningen på Fladbrovej. - Jo længere tid, der går, jo dyrere bliver det, siger han. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Jesper Christensen, ejer af Hornbæk Bageri, er frustreret. I halvandet år har han været klar til bygge nyt, men en vejbyggelinje er kommet i vejen. Mandag skal Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune se på muligheden for en dispensation.
Annonce

Hornbæk: Jesper Christensen er ved at være godt træt af at kigge på sine nuværende lokaler til Hornbæk Bageri på Fladbrovej. Forretningen er i fremdrift med nye afdelinger i Bjerringbro og den nye Netto på Mariagervej. Men på den originale placering er udviklingen gået i stå sammen med byggeplanerne.

- Processen er stagneret. I halvandet år har vi ikke renoveret på bygningerne. Når man ikke udvikler, går tingene i forfald, siger den frustrerede ejer.

For knap halvandet år siden var alting ellers parat. Finansieringen var fundet, og der var bestilt betonelementer til at bygge en ny og opdateret version af bageri og blomsterbutik på adressen. Men så viste det sig, at det gamle bageri var bygget henover det, der hedder vejbyggelinjen.

Vejbyggelinjen er grænsen for det område omkring Fladbrovej, der er sat af til en eventuel udbygning af vejen. Det kunne være, hvis det engang skulle blive relevant at lave fire spor, eller hvis der skulle laves en venstresvingsbane, som bilister mod Over Hornbæk kunne benytte. Da denne linje først er kommet efter byggeriet af det oprindelige bageri, rækker bygningen flere meter længere ud.

Jesper Christensen vidste ikke, at denne linje fandtes, da han købte bageriet for over 13 år siden - og heller ikke, da han tog fat på byggeplanerne. For uden særlig dispensation kan han ikke bygge nyt henover linjen. Og uden den mulighed, kan han ikke forsvare at investere over fem millioner i nyt byggeri.

- Jeg bygger jo ikke om for at få mindre plads end nu, men for at få bedre og mere tidssvarende lokaler, forklarer han.

Annonce

Modspiller - ikke medspiller

Derfor er sagen nu endt på mandagens dagsorden i Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune. For der er politiske kræfter i byen, som ifølge Jesper Christensen gerne vil arbejde for, at han får mulighed for at udvikle sin forretning. Også udover vejbyggelinjen.

- I denne her proces har jeg mere oplevelsen af, at kommunen har modarbejdet mig end samarbejdet med mig, konstaterer han.

Han håber, at det lykkes at at få tilladelse til at bygge på samme areal. Ellers ved han ikke, hvad han skal gøre.

- Som udgangspunkt kan jeg ikke bare bygge et nyt sted. Så stikker prisen helt af, forklarer Jesper Christensen.

Men selvom tilladelsen bliver givet, er alt stadig ikke godt. Ikke på langt sigt i hvert fald. Langt de fleste købere kommer til Hornbæk Bageri i bil og parkerer i en af de parkeringsindhak, som i begge retninger giver mulighed for at holde langs Fladbrovej.

Annonce

Må tage chancen

Nogen tid efter, at Jesper Christensen hørte om vejbyggelinjen, viste det sig nemlig, at de mulige udvidelser af Fladbrovej også kan fjerne hans parkeringspladser. Uden nogen form for kompensation vil kommunen i forbindelse med en eventuel udvidelse af Fladbrovej skulle slette dem.

Hornbæk Bageri har enkelte p-pladser på bagsiden. Men for det første er de i brug til de efterhånden mange ansatte. For det andet er de ikke nemme at komme ud fra.

Parkeringslommerne har kommunen ingen mulighed for at give undtagelser på, og det frustrerer bagerchefen. Selvom det ikke ser ud som om, at der er ændringer på vej til Fladbrovej i øjeblikket, er der jo ingen, der ved, hvordan det ser ud om fem eller 10 år.

- Det betyder, at jeg bliver nødt til at tage en chance, hvis jeg skal investere og fortsætte med at drive forretning her. Min butik er voldsomt baseret på de parkeringslommer, forklarer han.

Jesper Christensen er muligvis klar til at tage den chance, hvis han ellers får dispensationen fra Miljø- og Teknikudvalget.

- Jeg har haft mange forskellige plan b'er de seneste år. Men de er allesammen blevet forkastet, fordi de ikke gav mening, slutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kontant anfører og frustreret målscorer: - Toget er på vej hen ad perronen

Danmark

Dyretransport-chauffører stiller minister ultimatum: Henvend dig inden tirsdag, eller vi nægter at arbejde

Østjylland

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Annonce