Annonce
Randers

Hornmusik og røde faner: 1. maj-festen er i gang

Alexander Kjær Dreyer havde helt styr på melodien og kunne således supplere med fløjtetoner, da 1. maj orkesteret spillede "Internationale". Foto: Annelene Petersen

1. maj-festen er i gang. Klokken 13 startede optoget traditionen tro fra Rådhustorvet med kurs mod Skovbakken.

Annonce

Randers: Så er LO Randers' tradtionsrige fejring af arbejdernes internationale fest- og kampdag godt i gang. Klokken 13 satte et optog bestående af nogle hundrede mennesker anført af 1. maj-orkesteret samt de lokale LO-fagforeningers røde faner kurs mod Skovbakken. Udgangspunktet var Rådhustorvet, hvor LO-formand Lene Hartmann forinden havde budt alle velkomne.

Hun mindede om, at 1. maj nu er blevet fejret i Danmark i ikke mindre end 127 år og stillede så et spørgsmål, som hun også selv svarede på:

- Er der i dag stadig noget at kæmpe for? Ja, det er der. Vi må kæmpe mod stigende ulighed og for dagpengeret og en pensionsalder, vi kan leve med, sagde Lene Hartmann blandt andet.

Antallet af deltagere i optoget har nok været større, hvis man sammenligner med tidligere tider. Til gengæld var vejrguderne arrangementet venligt stemte, og solen skinnede på deltagere i alle aldre, hvilket også lover godt for fremtiden.

Blandt de yngste var niårige Alexander Kjær Dreyer og hans storebror, 10-årige Sebastian, som ledsagede deres far Steffen Dreyer Andersen, der var fanebærer for Murernes Fagforening, og da orkestret lige inden afgang til Skovbakken spillede "internationale", fløjtede Alexander glad med på melodien.

- Jeg har jo været med før, så jeg kender den godt. Det er en rigtig god melodi, sagde han.

Resten af festlighederne foregår så under de nyudsprungne bøge på Skovbakken, hvor blandt andre socialdemokraternes borgmesterkandidat er blandt talerne.

De øvrige talere er Søren Heisel fra 3F, DEF lærlinge- og ungdomsformand Morten Ahrendt samt Verne Pedersen fra Socialpædagogerne.

Så er der afgang mod Skovbakken. Forrest 1. maj orkestret, så de røde faner og herefter de mange deltagere. Foto: Annelene Petersen
LO-formand Lene Hartmann og medlem af forretningsudvalet Jan Guldmann var begge i feststemning, da 1.maj-fejringen startede på Rådhustorvet. Foto: Annelene Petersen
De røde faner blev luftet ved 1. Maj demonstrationen i Randers. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Skolestart som vi kender den

Annonce