Annonce
Østjylland

Horsens-borgmester efter mink-alarm: Vi står klar med hjælp til nabokommuner

Horsens Kommune er ikke hårdt ramt i forhold til minkbesætninger, der skal slås ned, men står klar med personale til nabokommuner, hvis der er behov for det. Arkivfoto: Annett Bruhn
Borgmester har kun fået melding om én aktiv minkfarm i Horsens Kommune, så fokus er på hjælp til Hedensted og Ikast-Brande, hvis behovet er der.

Horsens: - Vi står ikke bare klar, vi er forpligtet til at hjælpe med personale i andre kommuner, hvis der er efterspørgsel på det. Jeg kunne forestille mig, det er en stor opgave, og vi stiller naturligvis op, hvis der er behov.

Det siger borgmester Peter Sørensen (S) om den alarmsituation, muteret coronavirus relateret til mink har skabt i Danmark.

Horsens Kommune er fra myndighedsside oplyst om, at der findes én igangværende minkfarm i kommunen.

Annonce

- Men tallet skal tages med forbehold. Der er flere, der har tilladelser, hvor der os bekendt ikke er gang i driften, sige borgmesteren og understreger igen, at det er "foreløbige oplysninger".

Personale med miljøkendskab

Da kommunen altså er begrænset ramt i forhold til blandt andet at skulle slå besætninger ned, er fokus især på et stille relevant personale med for eksempel miljøkendskab til rådighed for nabokommuner, der har en del minkavl.

- Hedensted har mange minkfarme, og det kunne også være Ikast-Brande, siger borgmesteren.

Epicentret for den muterede coronavirus er Nordjylland, men også i de horsensianske nabokommuner er der stribevis af besætninger, der skal slås ned meget hurtigt.


Hedensted har mange minkfarme, og det kunne også være Ikast-Brande.

Peter Sørensen om mulig nabohjælp


Peter Sørensen siger om nabohjælpen, at det er helt normalt at stille ekspertise til rådighed på tværs af kommunegrænserne. Der er endnu ikke konkret efterspørgsel på den, lyder det endvidere.

Annonce

Møde i krisestab onsdag

Der var møde i kommunens krisestab onsdag kl. 15, hvor coronasituationen generelt og den nye udvikling i forhold til mink blev vendt.

Nu afventer Peter Sørensen og staben nye retningslinjer og information i øvrigt - formentlig allerede sidst på dagen torsdag og hen over weekenden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce