Annonce
Østjylland

Horsens højeste skonummer: 24-årige Jeanett vælter ikke i stormvejr

24-årige Jeanett Dorthea Laursen vandrer rundt på en størrelse 47, og det har ikke altid været lige sjovt, især ikke i skolen hvor hun allerede som 14-årig brugte størrelse 44. Foto: Morten Pape
Jeanett Dorthea Laursen har store fødder, meget store fødder, faktisk har hun aldrig været i en butik, hvor hun kunne finde et par højhælede, som passede.

Horsens: - Jeg vælter ikke i stormvejr, konstaterer Jeanett Laursen fra Horsens.

Og det har hun nok ret i. For den 24-årige elektrikerlærling betræder denne jord med intet mindre end en størrelse 47 i sko.

- Da jeg skulle konfirmeres, brugte jeg allerede størrelse 44. Jeg havde ballerinasko på, fortæller hun og husker tilbage på en skoletid, hvor hun tit ønskede sig bittesmå fødder frem for dem, hun havde.

Annonce

- Det har ikke været sjovt i skolen, absolut ikke. Jeg er blevet kaldt big foot og kæmpe og blev drillet med, at jeg havde lange tæer. Det ligger lidt fjernt, det er ikke ting, jeg går og husker, men da vi kom til 7. og 8. klasse og begyndte at være lidt mere anstændige oppe i hovedet, så stoppede det stille og roligt, fortæller hun.

Børn kigger stadig

I dag er der ikke nogen, som driller, men de store fødder vender stadig blikke.

- Jeg har tit oplevet, hvis jeg for eksempel står i en kø i Djurs Sommerland, at der er børn, som lægger mærke til mine fødder. Så kigger de ned på mine fødder og op på mig og ned på mine fødder igen og går helt i stå. Til at starte med syntes jeg, det var ubehageligt, men man vænner sig til det, og man kan alligevel ikke lave det om.

Ud over et par sikkerhedssko på arbejde har Jeanett Dorthea Laursen kun disse sko. De højhælede er 'kun' størrelse 46, som hun lige kan klemme sig i, men så lider hun også hele aftenen. Foto: Morten Pape

Ud over formentlig Horsens' største kvindelige fødder er Jeanett Dorthea Laursen også høj - 188 centimeter - og både højde og fødder har været en udfordring.

- Jeg vil ikke sige, det har påvirket mig meget, men jeg har selvfølgelig været ked af det. Det er meget op og ned, nogle dage er det fint nok, andre dage er det virkelig noget lort og træls. Så tænker jeg, hvorfor er det lige mig, der har de store fødder, siger Jeanett Laursen, som især er træt af et alt for lille udvalg i sko.

- Man kan ikke få alle de fede sko. Jeg går i kondisko og bruger rigtig meget klipklappere, dem har jeg ikke problemer med at få fat i.  Men jeg har ikke fundet steder, hvor jeg kan købe sko med høje hæle. De store damesko er som regel ikke så smarte, men jeg plejer at købe nogle støvler i Deichmann. De ligner damesko, men er egentlig til herrer, fortæller hun.

Horsens højeste

Har du Horsens højeste skonummer?

Horsens højeste hat?

Horsens højeste grin?

I en artikelserie hen over sommeren beskriver vi ”Horsens højeste” – hvad enten det er en bygning, hæk eller din IQ.

Vi har brug for din hjælp til at få så mange vinkler på som muligt – og meget gerne også skæve og sjove vinkler.

Så tag fat i din ven, nabo, kæreste eller mor, hvis de har noget højt at byde ind med og vil fortælle om det.

Er du selv Horsens højeste mand/kvinde, så giv lyd.

Mener du at have Horsens højeste hest, hund eller flagstang, så giv lyd.

Vi glæder os til at fortælle din historie, og du fanger os på denne mail: redaktionen@hsfo.dk

Annonce

I gruppe med ligesindede

Jeanett Dorthea Laursen har søgt gode råd om damesko i store størrelser som medlem af en facebookgruppe for netop høje kvinder i høje hæle.

- Derinde var der en, som havde nogle stiletter. De var godt nok kun størrelse 46, så de klemmer lidt, men jeg skulle have dem, forklarer hun.


Jeg tror ikke, der er nogen fordele ved at have store fødder, men det fylder ikke noget for mig længere. Jeg har accepteret det fuldt ud.

Jeanett Dorthea Laursen


Og gruppen kan bruges til mere end bare at finde nye sko.

- Jeg har altid følt, at jeg var den eneste i verden, der var høj og havde store fødder. Nu har jeg oplevet, at jeg er ikke den eneste, og det har hjulpet mig endnu mere til at acceptere den, jeg er. Det er fedt, at vi faktisk er mange, lyder det.

Jeanett Dorthea Laursen har Horsens højeste skonummer – hun bruger størrelse 47. Foto: Morten Pape

- Man føler sig ikke som alle andre, og føler lidt sådan: ’hvorfor er jeg ikke sådan en lille en’, men man lærer at leve med at være så høj, og i dag synes jeg, det er fedt ikke at være ligesom alle andre.

Jeanett Dorthea Laursen har lært at leve med de mange centimeter både i længden og i højden, men hvor der faktisk er en del fordele ved at være høj, mangler hun stadig at finde fordele ved en størrelse 47 i sko.

- Folk siger stadig, jeg er høj, men det er ikke noget, der går mig på. Jeg kan nå alt på øverste hylde, og det er en utrolig god ting at være høj, når man dyrker sport. Jeg spiller håndbold og er målmand og tidligere stregspiller - der er det en fordel. På mit arbejde er det en fordel, at jeg ikke behøver at bruge de største stiger og kan nå det meste, men det er en ulempe, når jeg skal op nogle små steder, siger hun og tilføjer:

- Jeg tror ikke, der er nogen fordele ved at have store fødder, men det fylder ikke noget for mig længere. Jeg har accepteret det fuldt ud.

Annonce
Randers For abonnenter

Fra ruiner til nyt boligkvarter: Snart begynder udlejningen af de første boliger på Møllestensvej ved Gudenådalen

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Afgående borgmesterkandidat vil ikke uddybe sit overraskende farvel til politik: - Jeg er sgu lidt kedelig

Randers FC For abonnenter

Randers FC jubler over talentsalg: - En god handel og et kæmpe skulderklap

Navne

Dødsfald: Farvel til en ærlig og driftig forretningsmand, der har tørret hænder på folk over hele verdenen

Randers FC

Familien har dobbelttjekket destinationen: Randers FC sælger talent til tysk topklub

Randers For abonnenter

Dyrt facebookopslag: Sur smiley og bøde på 7500 kroner til lokal helsekost-webshop

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland

SF-Favrskov klar til kommunalvalget

Randers

Mulig afløser er klar: Tidligere godsdirektør melder sig som ny spidskandidat for Venstre

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Navne For abonnenter

Sammenlægning har lettet arbejdet

Leder For abonnenter

Amtsavisen mener: Syg forklaring fra Brøns rammer os alle

Randers

Færdselssager fra døgnrapporten: Flere uheld og narkokørsel

Annonce