Annonce
Randers

Horsmark blev årets æresnisse

Fra højre er det Michael Horsmark, Naturnissen Nilius, Mekaniknissen Morits og Spånissen Sibylle. Foto: Ole Jakobsen

Lørdag blev Michael Horsmark udnævnt som æresnisse. En ære som den nye nisse var stolt over, da han altid har lyst til at være med i noget, som viser Randers fra en positiv side.

Annonce

Randers: Lørdag klokken 12.30 trådte en større gruppe æresnisser ud fra Rådhuset til tonerne fra Blæseorkestret Søndermarken. Op ad døren til stillede de gamle æresnisser sig, mens årets fire nye æresnisser trådte ned ad trapperne og ud på Rådhustorvet.

Den første nye æresnisse, som blev præsenteret var Michael Horsmark, der er født i 1957, og som rent aldersmæssigt ikke helt kunne hamle op med de tre spraglenisser som efterfølgende blev præsenteret. Først var det Naturnissen Nilus, som til dagligt bor i Vorup Enge. Der har han boet i 467 år. Dernæst var det Mekaniknissen Morits på 173 år. Den unge nisse havde taget en kørende julegave med på torvet. Den sidste spraglenisse var Spånissen Sibylle, som med sine 699 år var trekløverets ældste nisse. Under de flotte kostumer gemte sig henholdsvis Jesper Kjersgaard Nielsen, Michael Fiil Sørensen og Nijole Franck.

Da de fire nisser var blevet hyldet, som traditionen kræver det, gik de foran Blæseorkesteret Søndermarken gennem byen til Cafe 38, hvor der ventede gløgg og æbleskiver.

- Det er da rigtig spændende at blive udnævnt til æresnisse. Jeg har en lyst til at være med til at lave noget positivt i Randers, for Randers skal være positiv, lyder det fra æresnissen Horsmark.

Han har gennem længere tid fulgt med i, hvad nisserne går og laver i byen, og derfor var det da også en særlig ære for den nye nisse at modtage æresprisen.I det

- Jeg blev kaldt op i Byrådssalen i dag, hvor jeg blev udnævnt. Jeg skal love for, de havde gjort deres research godt, for de fortalte alt muligt om mig, og så må jeg da indrømme, at jeg blev en smule rørt, fortæller Michael Horsmark.

Michael Horsmark gik ssammen med de andre nye æresnisser forrest i optoget gennem byen. Foto: Ole Jakobsen
Annonce

Æresnisser i byrådet

I det hele taget var udnævnelsen en positiv oplevelse for den rutinerede cafeejer, der trods beskedne 90 minutters søvn i nat var nærmest sprudlende.

- Det her viser, at der er et sammenhold uden lige i byen. Nu støtter vi jo et orkester, der gerne vil ud og spille, og så er æresnisserne jo generelt mennesker, som vil Randers det godt, siger han og slår fast, at hvis der er noget, der kendetegner randrusianere, så er det, at tør sige deres mening.

Det var tydeligt, at æresnisse var beæret over den nye titel. Faktisk var det en stor oplevelse for ham at komme ind i byrådsalen og opleve den gode stemning, der hersker blandt byens allerfineste nisser.

- Oppe i byrådssalen var alle bare så positive og man havde det godt sammen. Der var en rigtig dejlig atmosfære. I virkeligheden burde man invitere æresnisserne ind til byrådsmøderne, så kunne de lære byrødderne at tale sammen og elske hinanden istedet for alle deres skænderier, lyder det fra Horsmark, som derefter kaldes ind i Cafe 38, som han har drevet i 25 år, til alle sine ventende julegæster.

Traditionen med æresnisser i Randers startede tilbage i 1975, hvor den daværende socialdemokratiske borgmester Kristen Gjøtrup modtog den ærefulde titel. I 1977 fulgte Keld Hüttel og i 1983 kom Jens Chr. Frost til. Siden 1983 er der blevet udnævnt æresnisser hvert eneste år i Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Kampen minut for minut: Randers FC kæmpede forgæves for udligning i de sidste minutter

Randers FC For abonnenter

Profiler manglede på træningsbanen: Avisens bud på Randers FC's 11 startere på Fyn

Randers FC For abonnenter

Blandt Superligaens bedste forsvarsspillere: Han har aldrig været bedre

Randers FC

Greve før mini-matchbold i jagten på top 6: - Drop forsvarsmentaliteten - vi skal angribe

Annonce