Annonce
Østjylland

Hospital i Skejby øger sikkerheden: Transport af patienter med smitsomme sygdomme som ebola og lungepest får et løft

Region Midtjylland står bag indkøbet af to særlige enheder til Aarhus Universitetshospitals transport af patienter med særligt alvorlige og smitsomme sygdomme. Fra venstre er det Stefan Schousboe, ledende overlæge Præhospitalet, Lars Østergaard og Merete Storgaard, begge ledende overlæger på Infektionssygdomme AUH, beredskabskonsulent Nis Ellermand, Præhospitalet, Tobias Webber, lægeassistent i Præhospitalet og Joans Quistgaard, koordinator og lægesekretær i Præhospitalet. Foto: Region Midtjylland
Aarhus Universitetshospital tager to nye isolationsenheder i brug for at mindske risikoen for spredning af alvorlige smitsomme sygdomme som lungepest. De skal bruges i den præhospitale indsats, hvor ansatte blandt står for at bringe patienter fra hele det vestlige Danmark til behandling i Aarhus.
Annonce

AARHUS: Aarhus Universitetshospital vil reducere risikoen for spredning af smitte fra mennesker med særligt alvorlige smitsomme sygdomme.

Det sker med købet af to isolationsenheder, som Aarhus Universitetshospital skal bruge til at flytte patienter med symptomer på særligt alvorlige sygdomme som ebola, SARS eller lungepest.

Enhederne er døbt "EpiShuttle", og de er et medicinsk isolations- og transportsystem designet til at sikre optimal sikkerhed ved transport af patienter.

EpiShuttle skal bruges af ansatte i Præhospitalet og Infektionssygdomme ved Aarhus Universitetshospital. De står for transporten af patienterne.

- Ved at bruge en EpiShuttle løfter vi sikkerheden i transportopgaven til et internationalt niveau. Vi sikrer, at smittefaren bliver indkapslet allerede ved afhentning af patienten og forbliver sådan, indtil patienten er anbragt på en isolationsstue på Infektionssygdomme, Aarhus Universitetshospital, siger Stefan Schousboe, der er ledende overlæge på AMK-vagtcentralen på Præhospitalet.

Ved at bruge en EpiShuttle løfter vi sikkerheden i transportopgaven til et internationalt niveau. Vi sikrer, at smittefaren bliver indkapslet allerede ved afhentning af patienten og forbliver sådan, indtil patienten er anbragt på en isolationsstue.

Stefan Schousboe, ledende overlæge

Annonce

Bedre arbejdsmiljø

I 2018 fik Region Midtjylland ansvaret for transport og behandling af patienter med særligt alvorlige smitsomme sygdomme i den vestlige del af Danmark.

Aarhus Universitetshospital er hjemsted for indsatsen. Derfor skal de nyindkøbte isolationsenheder styrke beredskabet og bruges, når patienter transporteres fra adresser i Region Nordjylland, Region Syddanmark og Region Midtjylland til behandling på hospitalet i Skejby.

- Præhospitalets investering i fremtidens transport af denne særlige patientgruppe er en væsentlig forbedring af både patientsikkerhed og arbejdsmiljø, siger Lars Østergaard, ledende overlæge på Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital.

Betjening af EpiShuttle kommer nu til at indgå i uddannelsen af personale, der skal håndtere patienter med særligt alvorlige smitsomme sygdomme. Forventningen er, at det nye udstyr får en væsentlig positiv effekt på arbejdsmiljøet for reddere, sygeplejersker og læger.

Præhospitalet regner med at tage EpiShuttle i brug i løbet af 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce