Annonce
Randers

Hospitalet efterlyser værnemidler: Sådan kan du hjælpe

Regionshospital Randers' servicechef, Dorte Baarup, opfordrer både erhvervsdrivende og privatpersoner til at donere værnemidler til kampen mod coronavirus. Foto: Annelene Petersen
Dag efter dag tyndes der ud i lageret af værnemidler på Regionshospitalet Randers. Derfor opfordres både virksomheder, uddannelsesinstitutioner og privatpersoner til at donere alt fra nytårsbriller til støvmasker til det lokale hospitals kamp mod coronavirus.

Randers: Tradium har sendt en kassevogn fyldt med forskellige værnemidler til Regionshospitalet Randers. Firmaet Labton har sendt 1000 liter desinfektionsmiddel i hospitalets retning. Og XL Byg Vorupgruppen har sammen med sine kunder indsamlet flere paller med masker og beskyttelsesbriller.

Alt sammen noget, der bliver modtaget med kyshånd på Regionshospitalet Randers.

- Vi går hele tiden og tænker på, om vi mon har værnemidler nok, når coronavirussen virkelig rammer. Derfor har flere af vores læger og sygeplejersker på eget initiativ kontaktet uddannelsesinstitutioner og erhvervsdrivende, der kunne tænkes at ligge inde med noget. Det har rejst en hel bevægelse, hvor folk nu er begyndt at henvende sig til os og tilbyde hjælp i form af forskellige værnemiddelsdonationer, fortæller servicechef Dorte Baarup fra Regionshosptalet Randers.

Hun og kollegerne på hospitalet er dybt taknemmelige over de donationer, der allerede er kommet. Men der er behov for endnu flere masker, overtrækskitler, handsker, visirer, beskyttelsesbriller og desinfektionsmiddel. Hver enkelt coronapatient kræver nemlig en stor bunke værnemidler, og derfor gælder det om at have lageret af værnemidler fyldt op inden sengepladserne bliver det.

- Vi har stadig lidt tid at løbe på, men vi vil meget gerne have, at folk støvsuger for det de har nu. Så kan vi desinficere og klargøre værnemidlerne nu, så vi ikke skal bruge tid på det, når det hele kommer til at gå rigtig hurtigt, forklarer Dorte Baarup.

Annonce

Vi vil meget gerne have, at folk støvsuger for det de har nu. Så kan vi desinficere og klargøre værnemidlerne nu, så vi ikke skal bruge tid på det, når det hele kommer til at gå rigtig hurtigt.

Dorte Baarup, servicechef, Regionshospitalet Randers

Lav indsamling på vejen

De store donationer fra virksomheder og uddannelsesinstitutioner er uundværlige, men også mindre donationer fra privatpersoner vil være kærkomne, fastslår Dorte Baarup.

- Helt almindelige beskyttelsesbriller fra nytårsaften kan faktisk godt bruges – og genbruges. Dem putter vi i kogeren og spritter dem af bagefter, forklarer hun.

Som privatperson kan du dermed bidrage ved at starte en indsamling blandt naboerne, hvor I sammen fylder en indkøbspose med rengjorte nytårsbriller og alt I måtte have liggende af ubrugte éngangshandsker, støvmasker og malerdragter. Derefter skal I kontakte hospitalets serviceafdeling på telefonnummer 78 42 29 00 og aftale levering af de indsamlede værnemidler.

Hjælp fra byggemarkeder

Flere steder har forretninger også startet indsamlinger. Det gælder blandt andet XL Byg Vorupgruppen, der står bag 10 byggemarkeder. Her er byggemarkedernes lagre tømt for værnemidler, ligesom det har været muligt for både privatpersoner og erhvervskunder at indlevere værnemidler.

- Det blev til tre-fire paller med sikkerhedsbriller og masker til Regionshospitalet Randers, fortæller Jacob Søholm, der er direktør for XL Byg Vorupgruppen.

Også Tradium i Randers har været i gang med at indsamle alle de værnemidler, der lå rundt omkring på de forskellige håndværksuddannelser. Det blev til en kassevogn med en stor bunke værnemidler – blandt andet visirer, masker og handsker.

Sådan kan du hjælpe

Er du erhvervsdrivende?

Tjek gerne, om dit lager gemmer på værnemidler i form af overtrækskitler, engangshandsker, visirer, beskyttelsesbriller, masker, åndedrætsværn eller desinfektionsmiddel og indlever det på dit lokale hospital.

Hvis du har en produktionsvirksomhed, har du måske endda mulighed for at omlægge produktionen og for en periode producere værnemidler til sundhedsvæsnet. I så fald skal du kontakte Dansk Industri.

Er du privatperson?

Start en indsamling blandt dine naboer, hvor I sammen fylder en indkøbspose med rengjorte nytårsbriller og alt I måtte have liggende af ubrugte éngangshandsker, støvmasker, malerdragter og lignende.

I Randers er det regionhospitalets serviceafdeling, der modtager donationer af værnemidler. Afdelingen kan kontaktes på telefonnummer 78 42 29 00.

1000 liter desinfektionsmiddel

Et andet sted, hvor man også har valgt at give en hjælpende hånd til regionshospitalet, er hos firmaet Labton i Grenaa.

- Fra os modtager hospitalet 1000 liter desinfektionsmiddel i form af rengøringsmidler og håndsprit uden beregning, fortæller René Husum, der er den ene af firmaets to ejere.

Normalt sælger Labton såkaldte ”ECA-anlæg”, der bruges til at fremstille desinfektionsmiddel, og står altså ikke for selve produktionen af rengøringsmidlerne. Men coronaudbruddet har fået dem til at gøre en undtagelse.

- De sidste par dage har vi brugt vores maskiner til selv at producere de 1000 liter, som nu er sendt til hospitalet, fortæller René Husum og fortsætter:

- De kæmper en hård kamp på hospitalet, og jeg synes, vi har pligt til at hjælpe, hvor vi kan.

Torsdag modtog hospitalets servicechef Dorte Baarup en stor donation værnemidler indsamlet af XL Byg Vorupgruppen. Her ses hun med Peter Terkelsen, som leverede sendingen. Foto: Annelene Petersen

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

På mindre end en uge lykkedes det XL Byg at indsamle store mængder sikkerhedsbriller og masker, som nu er afleveret på hospitalet. Foto: Annelene Petersen
Der var smil hos både XL Bygs Peter Terkelsen og sundhedspersonalet, da den store mængde værnemidler blev afleveret. Udover XL Byg har flere andre lokale virkosmheder også valgt at donere til hospitalet. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce