Annonce
Rejser

Hotelanmeldelse: Irsk luksus med golf i baghaven

Parker og golfbaner omgiver The K Club, der er udvidet i flere omgange. Hotellet ligger tæt ved den lille by Straffan og floden Liffey cirka tre kvarters kørsel sydvest for Irlands hovedstad Dublin. Foto: The K Club
K Club i County Kildare var det første irske hotel, der opnåede fem stjerner hos Automobile Association. En af dets golfbaner har været benyttet til Ryder Cup - "landskamp" mellem Europa og USA.
Annonce

Hvis man absolut skal lede efter et hår i suppen på det store landlige landsædehotel K Club i County Kildare vest for Irlands hovedstad Dublin, må det være selve navnet. I Irland ved alle, at K’et er en forkortelse for Kildare, men for oversøiske gæster vækker hotelnavnet nok snarere tankerne hen på en natklub i Amsterdam eller det, der er endnu værre.

Intet er mere forkert: The K Club var det første irske hotel, der opnåede fem stjerner på den liste over hoteller, som organisationen Automobile Association (AA) har stået bag siden 1905.

Hotellet kan skrive sin historie helt tilbage til 1831, da vinkenderen Hugh Barton købte grunden og opførte originalbygningen Straffan House tæt ved floden Liffey.

Hugh Barton, der ejede flere vinmarker i Frankrig, måtte flygte fra landet under den franske revolution, men han tog byggeskikken fra Frankrig med sig til Irland. The K Club er opført i fransk chateau-stil, men først i 1991 åbnede det som hotel med beskedne 36 værelser.

The K Club er et luksushotel, der er tæt associeret med golfspillet. Lige uden for værelsesvinduerne ligger en golfbane, som det amerikanske golfikon Arnold Palmer har været med til at anlægge for 25 år siden. Siden er der etableret endnu en golfbane, og i 2006 var The K Club vært for den prestigefyldte golfturnering Ryder Cup - "landskamp" mellem Europa og USA.

K Club byder på en rolig atmosfære i naturskønne omgivelser, og man behøver hverken at være prins Albert af Monaco eller russisk oligark for at værdsætte hotellets høje kvalitet og klassiske interiør med tunge gardiner, tykke tæpper, lysekroner og stuk i loftet.

The K Club

Straffan,

Co. Kildare, W23 YX53,

Irland

www.kclub.ie

Annonce

Værelset

K Club råder i dag over 144 værelser, og ingen af dem er helt ens i hverken størrelse eller indretning. Der er 10 værelses- og suitekategorier at vælge mellem, og priserne begynder ved 1450 kroner for et superior-værelse, der er den billigste kategori.

Jeg overnattede på et 36 kvadratmeter stort deluxe-værelse med førsteklasses udsigt til have, park og golfbane. På værelset bliver man forkælet med mineralvand og kager, og der er også mulighed for at lave kaffe og te. Alle nødvendige remedier forefindes, og der er masser af skabsplads i foyeren.

Sengen er stor, solid og fin og med den traditionelle britiske opredning, som kontinentale gæster ofte bakser lidt med.

Badeværelset er stort og dekoreret med marmor. Der findes også badekar – et supplement, der bliver sjældnere og sjældnere i disse klimafokuserede tider.

Annonce

Restaurant

K Club tilbyder spisning i fem restauranter. Hovedrestauranten The Byerley Turk er opkaldt efter en hingst fra det hestegale County Kildare, og her serveres der irske signaturretter som Monaghan-and og laks i whisky. Vinkortet er omfattende – og lidt dyrt.

Morgenmaden indtages i The River Room og byder på både kontinental- og full irish breakfast.

Prøv også at gå en tur i cocktailbaren i The Media Puzzle Lounge og husk at flippe lidt ud i dit ølvalg, så du smager andre ølmærker end de kendte Guinness- og Murphy-stouts.

Dresscoden er smart casual i alle restauranter. Det vil sige almindelig pænt tøj.

Sådan ser et værelse i kategorien bedroom suite ud på The K Club. Værelset, der tilhører hotellets næstlaveste kategori, er indrettet i typisk "britisk" luksusstil med lysekroner, tunge gardiner og tykke tæpper på gulvet. Foto: The K Club
Annonce

Pris

213 euro (1600 kroner) for deluxe river view room.

Overnatning foretaget

13.-14. oktober 2019.

Spa og svimmingpool er populære aktiviteter hos The K Club. Foto: The K Club
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Drømmestart endte i målorgie: - Det er ikke voksenfodbold

Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce