Annonce
Navne

Hoteldirektøren møder alle slags folk

Direktør Sven Eskildsen ses her foran det hotel, han holder så meget af. Arkivfoto: Richard Sylvestersen

Hoteldirektør og æresnisse Sven Eskildsen kalder sit job for sjovt, spændende og inspirerende.

Annonce

I modsætning til sin med-æresnisse Poul Jeberg, der var uvidende om den ventende hæder, vidste direktør på Hotel Randers Sven Eskildsen på forhånd, at der var lagt - gode - planer for ham på det gamle rådhus i lørdags.

Som læserne vil vide, har 2015 været dramatisk for hoteldirektøren på grund af den omfattende brand, som hærgede Hotel Randers den 4. juni. Men sympatien er jo også strømmet ind til byens gamle hotel, og selv kalder Sven Eskildsen med overbevisning i stemmen sit job for både sjovt, spændende og inspirerende.

»Man møder jo alle slags mennesker, som regel i god stemning, men her kommer jo også mennesker i andre sammenhænge«, konstaterer Sven Eskildsen, som selv gjorde karriere tidligt i branchen.

Sven Eskildsen, nu 49 år, er vokset op i Ø. Bjerregrav og gik i skolen her, inden han tilbragte de sidste tre år på Randers Realsskole.

Den unge Sven Eskildsen overvejede, om han skulle på gymnasium eller handelsskole, men overvejelserne mundede ud i, at han ville uddanne sig til både tjener og kok. Så den da 16-årige gik rundt til alle potentielle læresteder i Randers. Men dengang i 1983 lå det tungt med lærepladser. Blandt de steder, den unge mand gerne ville have sin uddannelse, var Hotel Randers, men heller ikke her var der plads.

Én af Sven Eskildsens lærere spillede kort med restauratør Ib Olesen, Munkekroen, og vidste, at han kunne bruge en ung mand, så her kom Sven Eskildsen til at arbejde i sin sommerferie, og så var heldet med ham:

Der blev ringet fra Hotel Randers, at en tjenerelev ville stoppe, så der var plads til Sven Eskildsen, der begyndte som tjenerelev i september 1983. Han var da kun 17 år.

I december 1985 var Sven Eskildsen uddannet som tjener, medregnet skoleophold i Aalborg, og den 2. januar 1986 indledte han uddannelsen til kok på Hotel Scandicon i Skåde Bakker ved Aarhus. Læretiden var reduceret til tre år, fordi Sven Eskildsen fik merit for sin tjeneruddannelse.

Den 31. december 1988 var uddannelse nummer to planmæssigt i hus. Under uddannelsen havde Sven Eskildsen tjent penge ved at arbejde som tjener, bartender og kok flere steder.

Første ansættelse blev på Café Blicher i Randers, hvor Sven Eskildsen var både tjener og kok. Efter små fem måneder kom Sven Eskildsen igen til Hotel Randers og blev i en alder af kun 22 år ansat som overtjener.

Det var fru Sonja Mathisen og daværende direktør Alex Villadsen, der ansatte den tidligere tjenerelev.

Efter fire år vendte Sven Eskildsen arbejdsmæssigt tilbage til Aarhus en tid og skiftede herefter til Golf Hotel i Viborg, hvor han arbejdede som tjener og - ikke mindst - fandt sin senere hustru, der dengang boede i Bjerringbro, men også arbejdede på Golf Hotel.

Efter en tid som overtjener på Varna Palæet i Aarhus ansattes Sven Eskildsen som restaurantchef på Hotel Kongens Ege i Randers for derefter i en alder af kun 30 år at blive betroet stillingen som direktør for Hotel Norden i Haderslev.

Det var fra denne stilling, Sven Eskildsen i november 1998 vendte tilbage til Hotel Randers, nu som hotellets direktør.

»Et dejligt hotel, en god arbejdsplads med et engageret personale«, siger Sven Eskildsen med understregning af, at man altid kan blive bedre og ikke må hvile på laurbærrene:

»Det går ikke med at sige, at »det går nok«, vi må lære noget nyt hele tiden«, erklærer Sven Eskildsen.

Sammen med sin familie bor Sven Eskildsen i et hus på Gl. Hobrovej. Hustruen hedder Marianne og er nu ansat på Sabro Kro, hvor hun bl.a. arbejder med booking. Tidligere var hun ansat på det nu lukkede Hotel Kongens Ege (Scandic).

Der er to børn i huset, nemlig Frederikke på 12 år og Josefine på 8 år. De er fulgt i deres far spor og går begge på Randers Realskole.

Læsning af bøger og pleje af familien udfylder en stor del af fritiden, suppleret med, at Sven Eskildsen et par gange om ugen er gæst i et fitnesscenter for at holde sig i form.

Ved den oplysning, som gives over telefonen, grines der på Sven Eskildsens nabokontor, fortæller han selv.

Ikke den dårligste anbefaling af en arbejdsplads, at det er tilladt at spøge lidt med chefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Profiler manglede på træningsbanen: Avisens bud på Randers FC's 11 startere på Fyn

Randers FC

Kampen minut for minut: Randers FC kæmpede forgæves for udligning i de sidste minutter

Annonce