Annonce
Randers

Hotelskilt renoveret og på plads: Laksen springer igen over Hotel Randers

Det gamle hotelskilt med laksen på er blevet renoveret og er ved at blive sat op på Hotel Randers. Foto: Anne Myrup Pedersen
Skiltet med laksen, der springer, er på plads igen på Hotel Randers. Nyrenoveret, bøjet i neon og bladguld. Det var ellers usikkert, om det gamle skilt skulle op igen, men efter nøje overvejelse er hotellet enig med sig selv om, at det passer fint på et moderne hotel, etableret i 1856.

Randers: Nyrenoveret, bøjet i neon og med en guldlaks, der springer op fra bølgen blå, er Hotel Randers igen forsynet med sit ikoniske skilt, der hænger på bygningen tæt på hovedindgangen.

- Vi var ellers meget i tvivl om, hvad vi skulle med skiltet. Skulle vi tage det ind og hænge det på væggen, eller skulle vi helt lade være med at få det op igen? Men efter at have vendt skråen et par gange er vi blevet enige om at sætte det op igen, der hvor det hele tiden har hængt, lyder det fra direktør Sven Eskildsen, Hotel Randers.

Han griner lidt af beslutningen, som jo er akkurat tilbage til det gamle.

Men han erkender, at det en gang imellem er godt nok at få tænkt lidt over situationen og komme frem til, at der er en mening med, at noget er, som det altid har været.

- Og det er et fantastisk flot skilt med laksen på. Laksen har vi stadig på vores stel, og laksen betyder meget for hotellet, så på den måde passer skiltet til os, et hotel established 1856, siger han.

Annonce
Det er et fantastisk flot skilt med laksen på. Laksen har vi stadig på vores stel, og laksen betyder meget for hotellet, så på den måde passer skiltet til os.
Sven Eskildsen, hoteldirektør

Kender du oprindelsen?

Skiltet har været pillet ned, siden renoveringen efter den store brand, og det har været omkring el-installatør John Drejer for at blive renoveret, fået nye neongule bogstaver, blive belagt med bladguld og lakeret, så det nu fremstår som nyt.

- Det har da kostet lidt, men vi er blevet behandlet rigtig godt af Drejer, så vi er tilfredse, siger Sven Eskildsen.

Han regner med, at skiltet er fra 1960'erne, hvor garageanlægget til hotellet blev anlagt. Omme i Brødregade hænger der nemlig et skilt med en bil på, der angiver nedkørslen til garagen, og de to skilte ligner hinanden i udførelsen, så Sven Eskildsen tror, at begge skiltet stammer fra den periode.

Hvor de er fabrikeret henne, ved han ikke noget om, men skulle der være læsere, der kender historien om skiltene, må de gerne henvende sig, så oprindelsen ikke går tabt, men kan blive lagret på hotellet til eftertiden.

Hotellets skilt ned til garagen. Her fotograferet by night, så man kan se det gule neon lyse op i natten. Foto: Sven Eskildsen
Skiltet er blever renoveret hos el-installatør John Drejer. Foto: Anne Myrup Pedersen
Opsedasse med det fine, gamle skilt. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce