Annonce
Rejser

Hoteltjek: Femstjernet luksus i Cypern

Hotellet har 290 værelser i mange kategorier. Nogle med egen pool eller som her swim up delt mellem flere. Der er desuden flere store pools, heraf en kun for voksne. Blandt faciliteterne er et stort badeland for børn, en prisbelønnet spa og indendørs pool. Foto: Charis Evagorou/Aphrodite Hills Resort
Aphrodite Hills Resort tilbyder en ferieform, hvor man ikke behøver at forlade stedet i løbet af ferien, og for golfspillere er det en konkurrent til græske Costa Navarino.

Ankomsten til femstjernede Aphrodite Hills Resort lover godt. Fra kystvejen på den sydvestlige del af Cypern kører man ind på et kæmpe område med hotel, golfbane og feriehuse. Vejen op til receptionen er omgivet af farvestrålende blomster og pyntelige buske, fyldige træer og høje, slanke cypresser. Foran indgangen plasker vand fra springvand og små vandfald.

Dragere tager imod kufferterne og desinficerer dem. Før man overhovedet får adgang til lobbyen, skal man have målt temperatur, hvilket blot tager få sekunder.

Lobbyen er storslået med hvælvinger, springvand og marmor eller noget, der ligner. Indtjek foregår ikke ved en af de to skranker, men i et sofaarrangement ved siden af.

Annonce

Værelse 5111

Det vestvendte værelse på 35 kvadratmeter ligger i grundplan med terrasse og udsigt over golfbanens hul 9 og i baggrunden Middelhavet. Alt tager sig umiddelbart indbydende ud.

I entréen finder man fire gulv til loft-skabe inklusive strygebræt og -jern og sikkerhedsboks. Her er også et fritstående barskab, der skjuler minibaren. Det er muligt at lave kaffe og te.

I selve værelset er der endnu mere opbevaringsplads i et stort skab med skuffer. Dobbeltsengen stiger man nærmest op i, og madrasserne viser sig at være lige så gode, som de ser ud til.

Aphrodite Hills Resort

3, Aphrodite Avenue, Kouklia 8509, Cypern.

Badeværelset er stort og lyst og indeholder både karbad og en stor brusekabine. Lækre hvide badekåber hænger klar til brug.

Deluxe-værelse, som trods navnet er standardværelse på 33 kvadratmeter. Hotellet råder over mange værelsestyper med og uden pool og forskellige udsigter. Foto: Charis Evagorou

Receptionisterne vælger - hvis der er ledige værelser - at opgradere gæsterne, så vores standardrum med pool- eller haveudsigt er byttet ud med et familierum med udsigt til golfbane og hav. I stedet for et sofaarrangement, som vi egentlig godt kunne have brugt, har vi i forlængelse af værelset og adskilt af en tynd trævæg med skydedør fået børneafdelingen med to senge og et bord. Men udsigten er byttet værd.

Annonce

Restauranter

Morgenmaden indtages i buffetrestauranten. Mulighed for at sidde inde og ude. Udvalget er stort, men kvaliteten når ikke helt op på det, vi har oplevet på andre femstjernede hoteller. For eksempel var brødet alle dagene tørt.


Hvis man bor på hotellet, får man 15 procent rabat på alle drikkevarer og måltider.

Fra artiklen


På selve hotellet findes fem restauranter, og på Village Square - resortets centrale plads - ligger yderligere fire, så alle bør kunne finde noget, der passer til ens smagsløg: græsk, indisk, mexicansk, asiatisk, italiensk, buffet. Ydermere er der i golfklubben en frokostrestaurant med meget lækre sager på menukortet, og fra terrassen er der en smuk udsigt over dele af golfanlægget som et ekstra plus.

Village Square er resortets centrum med restauranter og forretninger. Billedet er taget fra Anoi Pub ned over Pithari Tavern, der serverer græsk mad. Foto: Aphrodite Hills Resort

En pudsig detalje: Samme vinkort (med mange cypriotiske vine og få fra andre lande) gik igen på alle de restauranter, vi spiste på.

Hvis man bor på hotellet, får man 15 procent rabat på alle drikkevarer og måltider.

På Pithari Tavern er det nærmest et must at prøve husets meze, et udvalg af mindre, græske retter, som kokken bestemmer fra dag til dag. Mængden er overvældende og prisen rørende. 21 euro (godt 150 kroner) inklusive dessert. Foto: Aphrodite Hills Resort

Vi havde ophold med halvpension (vælg selv mellem alle restauranter bortset fra pubben), hvilket er en fortrinlig løsning i stedet for, at man er henvist til buffetrestaurant hver aften.

Annonce

Aktiviteter

Selv om golfbanen fysisk fylder meget på resortet, er det de færreste gæster, der spiller golf. De opholder sig ved en af flere store pools, deres "egen" eller en swim up-pool, der deles mellem flere værelser, eller også er de at finde på en af tennisbanerne, ridecenteret, på fodboldakademiet, i den prisbelønnede spa eller måske i børnevandlandet. Mange har formentlig slet ikke behov for at forlade resortet under opholdet.

Corona og rejser

Som følge af coronakrisen kan nogle af oplysningerne i vore rejsereportager være uaktuelle. Det gælder for eksempel rejserestriktioner, flyforbindelser og åbningstider. Vi er dog sikre på, at artiklerne stadig kan tjene som inspiration til rejser lidt ud i fremtiden.

På Village Square findes ud over restauranter blandt andet café, bar, tøj- og skoforretninger, bager, supermarked, apotek og bil- og cykeludlejning.

Cypern er et nærmest ubeskrevet blad som golfdestination, men en særdeles positiv overraskelse. Til en eller to ugers golfferie er man rigeligt dækket ind med Ahprodite Hills Resorts egen bane og nabobanen Secret Valley Golf Course.

Hotellet har sin egen strand og bustransport dertil. Den er dog indstillet under coronakrisen. Foto: Aphrodite Hills Resort

I Rejser har vi tidligere rost resortet Costa Navarino på Peloponnes i Grækenland til skyerne, men Aphrodite Hills er en seriøs konkurrent og lidt billigere. Costa Navarino er større, men hele opbygningen med luksusindkvartering, mange aktivitetstilbud, restauranter samlet på et torv for at give landsbystemning osv. er den samme. I sidste ende er det et smagssag, hvilket af de to steder man foretrækker.

Skåret ind til benet vinder Costa Navarino på indkvartering og de kulinariske oplevelser, mens PGA National Cyprus på Aphrodite Hills Resort og Secret Valley Golf Course samlet står lidt stærkere end Dunes Course og Bay Course på Costa Navarino. Det billede kan dog rykke sig allerede næste år, når Costa Navarino indvier endnu to golfbaner.

Annonce

Pris

Aphrodite Hills Resort tilbyder en lang række pakker af varierende længde og med ophold på hotel (mange kategorier), feriebolig eller -lejlighed. Tjek aktuelle priser på www.aphroditehills.com.

Vi rejste med Golf Plaisir og betalte 11.495 kroner for en golfpakke. Resten af året sælges den for 9995 kroner og består af flytransport inkl. bagage fra København eller Billund, transfer, ophold i delt dobbeltværelse, morgenmad, fem middage, fem runder golf og transport af golfbag. Uden golf er prisen 8695 kroner. Tjek aktuel rejsevejledning.

Annonce
Randers For abonnenter

Stigende antal millioner når aldrig borgerne: I én kommune går halvdelen af pengene til cheflønninger og støttefunktioner

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Sagen afgjort: Ny ambulance-station i Randers Syd bliver indflytningsklar i julemåneden

Randers FC For abonnenter

Disse 5 ting skal vi blive klogere på, før det bliver alvor i Randers FC

Alarm 112

Fik slag i ansigtet: 19-årige frarøvet taske og studenterhue

Randers

Arrangører får længe ventet grønt lys: Ude Af Kontrol og Cascada indtager Justesens Plæne i festugen

Sport For abonnenter

Chris og Melskens' mavefornemmelse kaldte på noget nyt: Randers Freja får nyt trænerteam med Vorup-rødder

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Selv på en kold, regnfuld sommerdag: I Botanisk Have kan du komme til Middelhavet, ørkenen og troperne

Randers

Endnu en legeplads udsat for hærværk: - Der er nogen, der er gået mere eller mindre amok med en sprittusch

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Randers

Smadrede bilrude og stjal højttaler: - Du kan bare melde det til forsikringen

Randers For abonnenter

Frustrerede politikere om nej til byggeri i to etager: Skal vi til at bo i jordhuler?

Alarm 112

Brandfolk genoplivede kat på åben gade: Nu er der godt nyt fra dyrehospitalet

Annonce