Annonce
Østjylland

Hotspot er et velkomment tiltag ved åen

Vadestedet - altså området nede ved åen til højre for skiltet - er blevet gjort til et hotspot. Det betyder, at Østjyllands Politi er klar til hurtigt at lave opholdsforbud, hvis for mange mennesker forsamler sig i det gode vejr. Indehaver af Cross Café, som er nabo til området, politiet truer med at afspærre, synes det er fint, at der bliver strammet op på forholdene i området. Foto: Axel Schütt
Udnævnelsen af Vadestedet som nyt hotspot bliver taget godt imod af både gæster og caféejer. Det er med til at øge vores opmærksomhed på Covid-19 igen, mener de.
Annonce

AARHUS: Et par måger flyver søgende omkring granittrapperne på udkig efter en efterladt sandwich eller måske en pizzaslice.

Smågrupper af unge og familier sidder og nyder det gode vejr, men der er god afstand mellem folk.

Og det skulle der gerne blive ved med at være. 'Den spanske trappe', eller Vadestedet som området officielt hedder, blev fra torsdag eftermiddag udpeget til hotspot sammen med strandene ved Den Permanente og Bellevue.

Skilte informerer om, at politiet har bemyndigelse til at spærre området af, hvis alt for mange mennesker samles.

Annonce

Fint med opmærksomhed

Det er gået hen over de tre gymnasieelever Zaabi Shakir, Tobias Bruun og Alex Larsen, der har sat sig til rette på et af trappetrinnene.

- Om sommeren er det et skønt sidde med noget mad, så vi kommer her indimellem, men vi vidste ikke, at det var blevet udnævnt til et hotspot, siger Tobias Bruun.

- Jeg har godt hørt, at smittetallene er begyndt at stige igen, og man tænker da over det, når man ser folk med mundbind, men det er ikke så hypet som før, siger Zaabi Shakir.

- Jeg arbejder i et supermarked og synes, det er godt, at man skal holde afstand. Folk er begyndt at spritte mindre af, så det er rigtig fint, at der igen kommer opmærksomhed på det, siger Tobias Bruun.

De tre gymnasieelever (fra venstre) Zaabi Shakir, 18 år fra Aarhus, Tobias Bruun, 20 år, Aarhus, og Alex Larsen, 19 år og fra Herning fejrede Zaabis fødselsdag i det gode vejr ved Vadestedet. De syntes, det er en god idé igen øge opmærksomheden på corona. Foto: Axel Schütt

Han tror, at faren for endnu en lockdown, kan få folk til at tænke sig om og genoptage de velkendte corona-råd.

- Jeg kan ikke overskue at skulle være lukket inde igen. Vi går i gymnasiet, og man lærer bare meget bedre, når man underviseren står foran dig. Det bliver frygteligt, hvis vi ikke kan komme tilbage på skolen, mener Tobias Bruun.

Annonce

Godt med hotspot-fokus

Nogle meter der fra har tjenere fra Cross Café travlt med at servicere de mange cafégæster, som også har fundet ned til åen i sommervejret.

Indehaver Jesper Stevn er godt tilfreds med, at Vadestedet er blevet udnævnt til hotspot.

- Det er rigtig fint, for så undgår vi tilstande, der ikke er, som de skal være. Vi undgår også alt det svineri, som er dernede. Men jeg er selvfølgelig ked af, at det er affødt af, at coronatallet stiger, siger Jesper Stevn.

Annonce

Mere synlighed, tak

Det kommer ikke som nogen overraskelse for Jesper Stevn, at området bliver udnævnt til hotspot. Han har sommeren igennem oplevet, at mange unge samles på 'Den spanske trappe' både om dagen, og når de etablerede steder skal lukke ved midnat.


Det er godt, at politiet igen kommer mere op på dupperne. Vi så dem den første tid efter genåbningen, men siden har de ikke været synlige nok

Jesper Stevn, indehaver af Cross Café


Derfor ser han frem til, at politiet igen bliver lidt mere synlige i området omkring åen, da han mener, at de har været fraværende hen over sommeren.

-Det er godt, at politiet igen kommer mere op på dupperne. Vi så dem den første tid efter genåbningen, men siden har de ikke været synlige nok. Jeg forstår heller ikke, hvorfor man ikke tager konsekvensen af det og spærrer området af fra starten, når man ser, hvordan de unge gebærder sig, siger caféejeren.

Annonce

Styr på reglerne

At være nabo til et hotspot får ikke nogen indvirken på caféen - hverken i positiv eller negativ retning, mener Jesper Stevn.

- Vi har styr på vores og overholder retningslinjerne, siger han.

Vadestedet, eller Den spanske trappe, som området også kaldes, er sammen med strandene ved Den Permanente og Bellevue udnævnt til hotspot af Østjyllands Politi. Foto: Axel Schütt

Med hotspot-skilte lige udenfor caféens borde, håber Jesper Stevn dog, at gæsterne godt kan gennemskue, at det ikke er caféens udeservering men trapperne ved siden af, der er udnævnt til hotspot.

Om skiltene stadig står der på mandag, er han ikke så sikker på. De kan nemlig hurtigt ryge en tur i åen ved udsigten til en varm og våd weekend.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce