Annonce
Randers

Houmedens guldsmed går på pension som 80-årig: - Nu skal jeg giftes, og så flytter vi til Thailand

Erik Sørensen har besluttet sig for at lukke 'Houmedens guld, sølv og ure' og gå på pension. - Jeg skal giftes med min samlever, og så flytter vi til Thailand, hvor hun kommer fra, fortæller han. Foto: Frank Pedersen
Efter at have været selvstændig faglært guldsmed i 58 år, har Erik Sørensen på snart 80 år definitivt truffet beslutningen om at gå på pension. Nu skal han giftes med sin samlever, hvorefter ægteparret flytter til Thailand, hvor hun kommer fra.

Randers: I 2019 lukkede Erik Sørensen sin guldsmedebutik ’Diamanten’ i Torvegade. Det var egentlig meningen, at han i en alder af 78 ville gå på pension, men da han fik øje på det ledige butikslokale i Houmeden 8, kom han på andre tanker og åbnede 'Houmedens guld, sølv og ure'.

Efter to år i den gamle gade har Erik Sørensen nu klisteret skilte med ”Ophørs udsalg” og "Alt skal væk" på facadevinduet i Houmeden, og det er ikke kun fordi, alderen er begyndt at trykke – han fylder 80 år i december – at Erik Sørensen forsikrer, at nu er det alvorligt ment, når han siger, at han nu endegyldigt forlader guldsmedefaget, som han har været selvstændig i i 58 år.

- 16. oktober tager min samlever og jeg på rådhuset for at blive gift og så flytter vi til Thailand, hvor hun kommer fra, fortæller Erik Sørensen med øjne, der lyser af glæde og forventning til den tilværelse, der venter om kort tid.

Annonce

- Vores plan er, at min kommende hustru vil åbne et posthus i den by, vi flytter til, for sådan et har de ikke, og det kan da godt være, at jeg kommer til at hjælpe lidt til der eller i det landbrug, som hendes familie har, nu må vi se. Men jeg kommer helt sikkert ikke til at være guldsmed i Thailand, fortsætter han med et smil.

Ærgerlig over, at udlejer blokerer plan

Lejemålet i Houmeden er opsagt til 31. december og de guld-, sølv- og ur-artikler, Erik Sørensen ikke har fået solgt til den tid, ryger på et lager, når han for sidste gang drejer nøglen i butiksdøren.

- Jeg ville gerne have fundet en faglært guldsmed, der kunne overtage butikken med videre, men den plan kan ikke lade sig gøre, for min udlejer, har meddelt, at hun ikke ønsker en ny guldsmed i lokalet, siger Erik Sørensen, der mildest talt ikke er tilfreds med udlejerens udmelding.

- Jeg forstår ikke, at hun ikke vil fortsætte lejemålet med en ny guldsmed. Det er træls, fordi lokalet i Houmeden er et fint sted for en guldsmed, og fordi jeg dermed bliver den sidste faglærte selvstændige guldsmed med egen butik og værksted i Randers, og det synes jeg egentlig er synd for byen, siger han.

Overfor avisen ønsker udlejer ikke at kommentere Erik Sørensens udtalelse.

Erik Sørensen har endnu ikke beslutte sig for den præcise dato for, hvornår han lukker 'Houmedens guld, sølv og ure'.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Randers FC For abonnenter

Odey-aftale er øverst på sportsdirektørens to do-liste: Klubberne er enige – nu skal den 23-årige målmaskine og hans agent overbevises

Randers

Få overblikket og bliv klædt på til byrådsvalget: Hvem vil gøre Randers grønnest?

Randers FC

Status på skader og bud på opstillingen til kampen om Østjylland: Profiler vender tilbage mod rivalerne

Randers

Randers Julehjælp søger samarbejdspartnere: Hjælp med at give trængte randrusianske familier en god jul

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Debat

Debat: Vigtig rapport fra Klimarådet, og vi er i gang

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Pludselig smadrede bils forrude på motorvejen: Politiet efterforsker muligt stenkast fra bro

Sport For abonnenter

Kampbanen forvandler Kristrup-keeper til en brølende bjørn: - Jeg tror ikke, at der findes mange seriespillere i Randers, der ikke har været i verbal krig med Jeppe

Sport

Mormor fik Oliver i gang - tre år senere vandt han DM: Nu sigter Randers-talentet efter de internationale mesterskaber

Annonce